Mzansi Meat

Eerste Afrikaanse kweekvleesburger onthuld in april

Geplaatst door

Het Zuid-Afrikaanse Mzansi Meat staat op het punt om de eerste kweekvleesburger uit Afrika te onthullen.

Na twee jaar onderzoek is het kweekvleesbedrijf zo ver. Het zal haar eerste hamburger van kweekvlees presenteren in april aan het publiek. De onthulling zal plaatsvinden op een evenement in Kaapstad.

Mzansi Meat zal haar productielijn vervolgens gaan uitbreiden met andere vleesvarianten. Na burgers van kweekvlees zullen worstjes, steaks van kweekvlees en kip worden toegevoegd aan het assortiment. Ook zal Mzansi Meat vlees gaan maken dat vooral in de Afrikaanse keuken wordt gebruikt zoals bijvoorbeeld biltong.

De verwachting is dat de Afrikaanse bevolking in 2050 bijna verdubbeld is. De vraag naar vlees zal daarom eveneens sterk toenemen. De CEO van Mzansi Meat Brett Thompson ziet kweekvlees dan ook als een mogelijke oplossing voor de voedselzekerheid op het hele continent.

Thompson hierover in Bizzcommunity:

“The African population is expected to grow from 1.3billion to 2.5billion by 2050; the demand for meat is expected to rise with it. This challenge presents an opportunity. An opportunity for a new source of protein, cultivated meat, to be part of the solution for food security on the continent”.

Mzansi Meat richt zich in eerste instantie op de markt van Zuid-Afrika om vervolgens kweekvlees in heel Afrika beschikbaar te maken.

[photo credit: Mzansi Meat]

Geef een reactie