Mosa Meat onthult hoe zij kweekvlees maken zonder foetaal runderserum

Geplaatst door

Mosa Meat heeft een onderzoek op het gezaghebbende Nature Food platform gepubliceerd waarin het onthult hoe zij kweekvlees maken zonder het gebruik van foetaal runderserum.

Het onderzoek bestaat uit zeer gedetailleerde procesbeschrijvingen die door collega’s kritisch zijn bekeken. Beschrijvingen waarin exact wordt verteld met welke groeimediumingrediënten zij tot dit knappe resultaat zijn gekomen. Een resultaat waarbij spiercellen zonder het gebruik van foetaal runderserum differentiëren tot spiervezels.

Een aantal jaren terug was het kalfsserum nog een onmisbaar component om kweekvlees te maken. Maar inmiddels is er gelukkig dus vervanging gevonden voor dit voedzame doch dieronvriendelijke goedje dat barst van de groeifactoren.

En ondanks dat kweekvleesbedrijf Mosa Meat al in 2019 bekendmaakte dat het een diervriendelijk groeimedium gevonden had, bleef het lang een onderwerp van debat.

fundamentally reshape the global food system

Om deze reden, maar vooral ook omdat Mosa Meat vanaf oprichting de missie heeft om het wereldvoedselsysteem fundamenteel ten goede te veranderen, heeft het nu dus besloten om de resultaten openbaar te maken.

Although the decision to publish this information could be seen as competitively sensitive, we highly value openness and transparency for the advancement of the entire cellular agriculture field,’’ aldus CEO Maarten Bosch op de website van Mosa Meat. “We’re also dedicated to creating a healthy business and protecting our intellectual property. Having made significant progress since submitting this paper over a year ago, we are convinced we are striking the right balance with this publication.’’

Mosa Meat realiseert zich dat het openbaren van de gegevens uiterst riskant is vanuit commercieel oogpunt. Niet in de laatste plaats omdat er wereldwijd nog geen methode (openbaar) beschreven is voor de differentiëring van de primaire satellietcellen. Althans, niet zonder het gebruik van runderserum of van genetische modificatie van de cellen. Toch laat zij het algemeen belang door middel van volledige transparantie prevaleren zodat de bevindingen ten nutte kunnen komen van de hele sector.

Wel heeft het bedrijf patent aangevraagd voor de samenstelling van het groeimedium waardoor het weliswaar publiekelijk beschikbaar is, maar de komende jaren nog niet commercieel geëxploiteerd mag worden.

Wil je meer weten over hoe Mosa Meat kweekvlees maakt? Hier legt het kweekvleesbedrijf precies uit hoe ze echt vlees maken zonder dat er dieren voor hoeven sterven!

3 comments

Geef een reactie