Recordbedrag aan investeringen voor Future Meat Technologies

Geplaatst door

Het Israëlische kweekvleesbedrijf Future Meat Technologies heeft een recordbedrag van $347 miljoen aan investeringen opgehaald in haar series B investeringsronde.

Niet eerder heeft een kweekvleesbedrijf in één investeringsronde zoveel geld weten op te halen. Het laat hiermee Eat Just met $200 miljoen aan investeringen in een enkele investeringsronde ver achter zich. Ook UPSIDE Foods met $161 miljoen aan investeringen in één ronde kan niet tippen aan het door Future Meat Technologies opgehaalde bedrag.

De investeringsronde werd geleid door ADM Ventures, onderdeel van het grote Archer-Daniels-Midland Co. en een niet nader genoemde techinvesteerder. Ook Tyson Foods maakte onderdeel uit van de grootste investeringsronde in een kweekvleesbedrijf tot nu toe.

Opvallend is vooral dat het juist Amerikaanse giganten uit de voedingsindustrie zijn die het Israëlische kweekvleesbedrijf in één klap tot een kapitaalkrachtige ‘concurrent’ maken. Een geduchte tegenstander van de Amerikaanse kweekvleesbedrijven UPSIDE Foods en Eat Just. Al is inmiddels wel duidelijk dat Tyson Foods op meerdere paarden wedt als het om het investeren in kweekvlees gaat. Het bedrijf investeert bijvoorbeeld al in UPSIDE Foods.

Future Meat Technologies gaat het geld gebruiken om het komende jaar een productiefaciliteit te bouwen in de Verenigde Staten. Deze faciliteit zal bestaan uit bioreactoren met een totale capaciteit van bijna 50.000 liter. Reactoren die in Boston of Minneapolis moeten komen te staan, aldus CEO Yaakov Nahmias. Omgerekend zou dat ongeveer 700.000 kilo aan kweekvlees moeten opleveren.

Het kweekvleesbedrijf kweekt kip, rund- en lamsvlees. Het doet dit geheel volgens koosjere en halal richtlijnen. Het idee is dat het bedrijf bij goedkeuring van de Amerikaanse instanties direct de markt op kan met haar prijsconcurrerende producten. Eerder gaf het bedrijf aan dat het tegen eind 2022 kipfilet kan maken tegen een kostprijs onder de $2 dollar per 100 gram. Deze deadline heeft Future Meat Technologies naar eigen zeggen al gehaald.

Zelf beleggen in kweekvlees?

Heb jij tot slot interesse in een kweekvleesbedrijf als Future Meat Technologies. Of denk je er aan om zelf te investeren in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

[Photo credit: Future Meat Technologies]

2 comments

Geef een reactie