Aleph Farms gaat met Wacker hele kweekvleesindustrie voorzien van eiwitten voor groeimedium

Geplaatst door

Aleph Farms kondigt met trots aan op hun website dat het gaat samenwerken met chemieconcern en leverancier van eiwitproductietechnologieën Wacker.

Samen met het chemieconcern wil Aleph Farms de hele kweekvleesindustrie van (diervrije) eiwitten voor groeimedium gaan voorzien. De ambitieuze samenwerkingspartners willen hiervoor een open bevoorradingsketen opzetten.

Dit is in meerdere opzichten heel goed nieuws. Een aantal kweekvleesbedrijven gebruikt nog steeds eiwitten uit kalverfoetussen voor het groeimedium. Door deze ketenbrede oplossing kan de dieronvriendelijke methode, waartegen terecht veel weerstand bestaat, voor de hele industrie verleden tijd zijn.

Daarnaast is het eiwit dat nodig is voor het groeimedium, dat van nature voorkomt bij dieren, schreeuwend duur. De eiwitten zijn noodzakelijk voor cellulaire activiteit. Zij zorgen ervoor dat vanuit celgroei onder andere spieren en vet kunnen ontstaan. Dankzij dit initiatief kunnen de kosten van de eiwitten, en dus van het groeimedium flink omlaag. Doordat de hele branche er gebruik van kan maken ontstaan enorme schaalvoordelen.

Het samenwerkingsproject kan zomaar een van de grote hordes voor de hele industrie wegnemen, namelijk kweekvlees economisch rendabel maken.

Zelf beleggen in kweekvlees

Heb jij interesse in een kweekvleesbedrijf als Aleph Farms? Of overweeg je te gaan beleggen in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Liever gelijk investeren in kweekvleesbedrijven? Schrijf je dan helemaal vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO waar je nu al kunt beleggen in kweekvlees. Let opMet beleggen kunt u uw inleg verliezen.

[photo credit: Aleph Farms]

beleggen in kweekvlees

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.

Geef een reactie