Grootste steak van kweekvlees geprint door MeaTech

Geplaatst door

MeaTech heeft in een persbericht wereldkundig gemaakt dat het de grootste steak van kweekvlees ter wereld heeft weten te maken.

Het Israëlische kweekvleesbedrijf heeft een gekweekte biefstuk van bijna 105 gram weten te maken. De steak komt naar eigen zeggen heel dicht in de buurt van steaks zoals we die nu kennen.

Met geavanceerde celkweek- en bioprinttechnologieën is het bedrijf erin geslaagd om de grootste kweeksteak ooit te fabriceren. De Israëliers hebben hiervoor eerst spier- en vetcellen moeten cultiveren tot spier- en vetweefsel. Met het hieruit ontstane kweekvlees hebben ze vervolgens de biefstuk kunnen printen.

De vetcellen komen van het door MeaTech overgenomen Belgische Peace of Meat. Het Belgische kweekvetbedrijf ontwikkelde eerder een uniek procedé om diervriendelijk vet te kweken met behulp van stamcellen van dieren. Een methode waarvan MeaTech nu de vruchten plukt.

MeaTech heeft plannen om in 2022 een fabriek op te zetten in Antwerpen om dierlijk vet te kweken. De opening van de fabriek moet de opmaat worden om kort daarop kweekvlees op de markt te brengen.

MeaTech is het eerste beursgenoteerde kweekvleesbedrijf ter wereld. Na de aankondiging van het bereiken van deze mijlpaal binnen de ‘cultured meat’ markt, schoten de aandelen afgelopen dinsdag omhoog. MeaTech handelt op de Nasdaq kapitaalmarkt onder het symbool MITC.

Beleggen in kweekvlees

Heb jij interesse in een kweekvleesbedrijf als MeaTech of overweeg je te gaan beleggen in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Nu al beleggen in een kweekvleesbedrijf als MeaTech? Schrijf je dan helemaal vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO waar je nu al kunt beleggen in kweekvlees. Let op: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

[photo credit: Shlomi Arbiv]

beleggen in kweekvlees

De informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. Informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees, hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere werelden wat de mogelijkheden zijn om te investeren in kweekvlees.

One comment

Geef een reactie