Vleesindustrie anticipeert op komst kweekvlees

Geplaatst door

Ook de vleesindustrie anticipeert op de komst van kweekvlees. Nu steeds meer consumenten op zoek gaan naar vleesvervangers ziet ook de vleesindustrie de enorme potentie van kweekvlees.

Zorgen om de gezondheid, het milieu of het dierenwelzijn zijn de meest opgevoerde redenen dat veel vleeseters steeds vaker op zoek gaan naar alternatieve eiwitten. En na de sterke opkomst van plantaardige alternatieven ziet de vleesindustrie het naderende kweekvlees nu ook als serieuze concurrent van vlees.

Na andere grote vleesverwerkers loopt ook het grootste vleesverwerkingsbedrijf ter wereld JBS vooruit op de komst van kweekvlees. Het bedrijf doet dit door een meerderheidsbelang in het Spaanse kweekvleesbedrijf BioTech Foods te nemen. JBS investeert voor $100 miljoen in gecultiveerd vlees en bouwt daarmee in Spanje een kweekvleesfabriek van $41 miljoen.

De vleesverwerkingsbedrijven BRF, Cargill CJ CheilJedang en Thai Union hebben allemaal een minderheidsbelang in Aleph Farms door te investeren in Aleph Farms. Aleph Farms is een veelbelovend Israëlische kweekvleesbedrijf dat de beste steaks van kweekvlees op de markt wil brengen.

Eerder speelde JBS al in op de kenterende markt voor vlees(vervangers) door in 2020 dochteronderneming Planterra Foods te lanceren en door in april 2021 het Nederlandse Vivera over te nemen.

Heb jij interesse in kweekvlees? Of denk je eraan om te gaan beleggen in kweekvleesbedrijven zoals Upside Foods of JUST? Schrijf je dan hier in om op de hoogte te blijven van beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Liever gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO waar je nu al kunt beleggen in kweekvleesbedrijven.

Aanbevolen blog bij dit onderwerp lezen? Bekijk dan: Kweekvlees eten sust het geweten.

beleggen in kweekvlees

Bron: PR Newswire /19 november 2021

Geef een reactie