Upside Foods opent officieel de grootste kweekvleesfabriek van Amerika

Geplaatst door

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Upside Foods heeft onlangs de grootste kweekvleesfabriek van Amerika geopend. Met de opening komt de introductie van kweekvlees in de Verenigde Staten weer een stap dichterbij.

Het Engineering, Production and Innovation Center, kortweg EPIC, staat in een woonwijk niet ver van San Francisco. Op deze locatie van ruim 5.000 m2 kan Upside Foods nu al 23.000 kilo kweekvlees per jaar produceren. De verwachting is dat de productie in de komende jaren zelfs uitgebreid kan worden tot 180.000 kilo kweekvlees per jaar.

De productiefaciliteit is grotendeels gefinancierd met het investeringsbedrag dat het toenmalige Memphis Meats begin 2020 ophaalde bij grote investeerders als Cargill en Tyson Foods.

Ondanks dat Upside Foods eerder aangaf dat het eerste commerciële product gekweekte kip zou zijn, bestaat ook de mogelijkheid om gekweekt rund- en eendenvlees te maken in de EPIC faciliteit. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen eveneens de technologie in huis om naast ‘relatief eenvoudig’ gemalen kweekvlees, grote stukken kweekvlees te maken. Het kan dus zelfs hele kipfilets of steaks van kweekvlees maken.

De fabriek kan op elk moment gaan draaien. Upside Foods wil de faciliteit in 2022 openstellen voor het publiek. Het realiseert zich dat er nog vele vragen zijn bij de consument en hoopt zo bij te dragen aan verdere acceptatie van kweekvlees.

Ook heeft het bedrijf inmiddels de Amerikaanse regelgevende instanties de USDA en de FDA uitgenodigd om de faciliteit te komen bekijken. Upside Foods werkt al jaren samen met de lokale autoriteiten om kweekvlees goedgekeurd te krijgen. Het is dan ook vol vertrouwen dat het bedrijf na goedkeuring van de instanties gelijk op commerciële schaal kweekvlees kan gaan maken.

Beleggen in kweekvlees

Heb jij interesse in kweekvleesbedrijven of denk je eraan om te gaan beleggen in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO waar je nu al kunt beleggen in kweekvleesbedrijven.

beleggen in kweekvlees

[Photo credits: Upside Foods]

One comment

Geef een reactie