Mosa Meat en Nutreco krijgen toekenning vanuit Europa om kweekvlees goedkoper te maken

Geplaatst door

Mosa Meat ontvangt een bijdrage vanuit Europa om samen met Nutreco kweekvlees goedkoper te maken.

EU-regeringsleiders hebben in reactie op de coronapandemie besloten tot het instellen van het herstelprogramma REACT-EU. Met het initiatief wil het een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de economie stimuleren.

Als onderdeel hiervan krijgen Mosa Meat en Nutreco budget toegekend voor het samenwerkingsproject “Feed for Meat”. Budget om kweekvlees niet alleen goedkoper, maar ook nòg duurzamer te maken.

Het project richt zich vooral op het terugbrengen van de kosten van het groeimedium. De grondstoffen van het groeimedium moeten nu nog uit de farmaceutische industrie komen. En als gevolg van het benodigde hoge zuiverheidsniveau van deze grondstoffen in deze industrie, is het nog erg kostbaar.

Met diervoedingsproducent Nutreco, tevens investeerder in Mosa Meat, heeft het Nederlandse kweekvleesbedrijf de mogelijkheid om dezelfde grondstoffen uit de leveringsketen van de voedselindustrie te halen. Deze grondstoffen zijn aanzienlijk goedkoper, omdat ze niet van hetzelfde zuiverhuidsniveau hoeven te zijn. Mosa Meat verwacht het groeimedium zo tot 100x goedkoper te maken.

Mede-oprichter Peter Verstrate hierover op de website van Mosa Meat:

“We are honoured to receive this grant from the EU and look forward to catalyzing our research to reduce the costs of cell culture media. Support from the government is a great contribution to bringing cultivated beef to the European market.”

Mosa Meat houdt zich vooral bezig met het kweken van rundvlees omdat de huidige rundvleesproductie de grootste negatieve impact heeft op het klimaat.

De toekenning door REACT-EU is tekenend. Het bewijst dat men kweekvlees ook in Europa inmiddels zeer serieus neemt. Het geloof is er dat kweekvlees een cruciale rol kan spelen in de Europese duurzaamheids- en vergroeningsdoelstellingen. Ambitieuze doelstellingen opgesteld in de Farm to Fark strategy als onderdeel van ‘The Green Deal’.

Interesse in aandelen Mosa Meat?

Heb jij tot slot interesse in Mosa Meat aandelen? Of denk je er aan om zelf te investeren in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

One comment

Geef een reactie