Eat Just gaat productiefaciliteit voor kweekvlees bouwen in Qatar

Geplaatst door

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Eat Just heeft aangekondigd dat het een productiefaciliteit voor kweekvlees gaat bouwen in Qatar.

De bouw van de fabriek gaat zo’n twee jaar duren en zal meer dan $200 miljoen gaan kosten. De faciliteit wordt aanzienlijk groter dan de faciliteit van Eat Just in Singapore. Het land waar kweekvlees voor het eerst ter wereld goedgekeurd is.

Dat Eat Just juist hier een productiefaciliteit gaat bouwen komt niet volledig uit de lucht vallen. De Qatarese overheid was eerder al betrokken bij een investeringsronde waarin $200 miljoen opgehaald is. Qatar staat erg open voor kweekvlees. De binnenlandse veeboeren kunnen slechts voor een deel voorzien in de vraag naar vlees van de eigen bevolking. Door zelf kweekvlees te produceren is de staat minder afhankelijk van de import van vlees.

Daarnaast ziet Qatar met de Amerikanen grote mogelijkheden om het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika èn zelfs West-Europa van kweekvlees te gaan voorzien. Niet voor niets wordt er daarom ook in Qatar snel wettelijke goedkeuring verwacht voor het GOOD Meat van Eat Just. Een exportvergunning heeft het inmiddels al verleend aan het bedrijf.

Eat Just aandelen

Heb jij tot slot interesse in een kweekvleesbedrijf als Eat Just. Of denk je er aan om zelf te investeren in Eat Just? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

Geef een reactie