Eat Just gaat productiefaciliteit voor kweekvlees bouwen in Qatar

Geplaatst door

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Eat Just heeft aangekondigd dat het een productiefaciliteit voor kweekvlees gaat bouwen in Qatar.

De bouw van de fabriek gaat zo’n twee jaar duren en zal meer dan $200 miljoen gaan kosten. De faciliteit wordt aanzienlijk groter dan de faciliteit van Eat Just in Singapore. Het land waar kweekvlees voor het eerst ter wereld goedgekeurd is.

Dat Eat Just juist hier gaat bouwen komt niet volledig uit de lucht vallen. De Qatarese overheid was eerder al betrokken bij een investeringsronde van het bedrijf van CEO Josh Tetrick waarin $200 miljoen opgehaald is. Qatar staat erg open voor kweekvlees. De binnenlandse veeboeren kunnen slechts voor een deel voorzien in de vraag naar vlees van de eigen bevolking. Door zelf kweekvlees te produceren is de staat minder afhankelijk van de import van vlees.

Daarnaast ziet Qatar samen met Eat Just grote mogelijkheden om het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika èn zelfs West-Europa van kweekvlees te gaan voorzien. Niet voor niets wordt er daarom ook in Qatar snel wettelijke goedkeuring verwacht voor het GOOD Meat van Eat Just. Een exportvergunning heeft het inmiddels al verleend aan het bedrijf.

Geef een reactie