worstjes van kweekvlees New Age Meats

Kweekvleesbedrijf New Age Meats haalt $25 miljoen op in nieuwe investeringsronde

Geplaatst door

Het Amerikaanse kweekvleesbedrijf New Age Meats heeft in een nieuwe investeringsronde geleid door Hanwha Solutions of South Korea $25 miljoen opgehaald.

Begin 2021 was de series A investeringsronde al aangekondigd. Nu is dus bekend hoeveel er met deze investeringsronde is opgehaald. naast RXBAR oprichter Peter Rahal zijn de meeste investeerders uit de eerdere rondes weer betrokken.

In de eerdere investeringsrondes haalde het bedrijf al $7 miljoen op. In totaal heeft New Age Meats nu ongeveer $32 miljoen aan investeringen weten op te halen bij haar investeerders.

Het opgehaalde bedrag zal grotendeels worden gebruikt voor de verdere groei van het kweekvleesbedrijf uit Berkeley. De R&D afdeling zal worden net als het team aan medewerkers worden uitgebreid. Ook wordt er geïnvesteerd in een testfabriek van bijna 2000m2.

De opschaling van New Age Meats komt op een goed moment. De verwachting is dat in Amerika komend jaar toestemming gegeven wordt om kweekvlees op de markt te mogen brengen. Na een lobby van een groep kweekvleesbedrijven uit Amerika waar ook onder andere UPSIDE Foods, Eat Just en Artemys Foods bij betrokken zijn, lijkt de Food and Drug Administration (FDA) zo ver om haar fiat te geven.

New Age Meats zal eerst varkensworstjes van kweekvlees op de markt brengen. Daarna wil zij het assortiment uitbreiden met kip en rundvlees.

Hanwha Solutions ziet de grote potentie van kweekvlees van met name varkensvleesproducten. Het Zuid-Koreaanse zakenconglomeraat verwacht een enorme marktgroei. Niet alleen in Amerika, maar zeker ook in Azië waar varkensvlees heel veel gegeten wordt.

New Age Meat focust zich in eerste instantie op de Amerikaanse markt, maar ziet ook zeker mogelijkheden om de Aziatische markt te gaan bedienen.

Geef een reactie