Aleph Farms samenwerking Thai Union en CJ

Aleph Farms met invloedrijke partners klaar om Aziatische markt voor kweekvlees te veroveren

Geplaatst door

Het Israëlische kweekvleesbedrijf Aleph Farms gaat met de Aziatische voedingsreuzen Thai Union en CJ CheilJedang in zee om de Aziatische regio van kweekvlees te voorzien. Dit blijkt uit een persbericht op haar website.

Nadat Aleph Farms eerder al besloot met het Japanse Mitsubishi in zee te gaan, heeft het kweekvleesbedrijf nu dus ook afspraken gemaakt met invloedrijke partners in de voedingsindustrie uit Thailand en Zuid-Korea.

Thai Union en CJ CheilJedang zullen Aleph Farms helpen om de invloed in de APAC regio te vergroten. De Aziatische partners zullen de toegang tot de lokale markt faciliteren door te helpen bij de toetreding, opschaling en distributie. Aleph Farms kan hierbij gebruik gaan maken van bestaande distributiekanalen van haar partners.

Mede-oprichter Didier Toubia hierover op de website van Aleph Farms:

“We are excited to partner with key players in the Asia market and establish a new category of meat products to address increasing consumption in the region. We carefully consider partnerships that reflect our core values and sustainability commitments, and both Thai Union and CJ share our resolutions for achieving carbon-neutrality and enhancing food security for all people of Asia and around the world. Temasek is an ideal investment partner with an intrinsic understanding of the Asian market.”

De samenwerking wordt gevoed door de ambitieuze plannen van Thai Union en CJ om volledig klimaatneutraal voedselzekerheid in heel Azië en de rest van de wereld te creëren.

Vooral in Azië neemt de consumptie van vlees nog enorm toe, vooral omdat de bevolking blijft stijgen. Deze stijging van de bevolking en de ambitieuze klimaatplannen in de regio, terwijl er een tekort dreigt aan natuurlijke hulpbronnen, noopt landen als China, Japan, Thailand en Zuid-Korea ertoe om in te zetten op een strategie waarin kweekvlees weleens een hele grote rol kan spelen.

Kweekvlees lijkt de aangewezen oplossing om op duurzamere wijze een hogere voedselzekerheid te kunnen bereiken, zo is in de Aziatische regio de gedachte.

2 comments

Geef een reactie