Leonardo DiCaprio investeert in kweekvleesbedrijven Mosa Meat en Aleph Farms

Geplaatst door

Acteur en voorvechter in de strijd tegen klimaatverandering Leonardo DiCaprio verbindt zich aan de kweekvleesbedrijven Mosa Meat en Aleph farms. DiCaprio strijdt al langer tegen de gevolgen van de klimaatverandering en gelooft er heilig in dat kweekvlees een van de meest effectieve oplossingen is om deze crisis te bezweren. Met het radicaal terugdringen van de veestapel wereldwijd kan onder andere de uitstoot van broeikasgassen sterk verlaagd worden.

De invloedrijke Amerikaan treedt toe als investeerder, en zal daarnaast ook een adviserende rol gaan vervullen bij de kweekvleesbedrijven. Hoeveel hij precies investeert is niet bekendgemaakt. Het Nederlandse Mosa Meat verheugt zich uiteraard enorm op de samenwerking met een van de bekendste milieuactivisten op aarde. Zijn enorme invloed en relevante netwerk kunnen kweekvlees in versneld tempo op de kaart zetten.

DiCaprio hier zelf over op de website van Mosa Meat:

“One of the most impactful ways to combat the climate crisis is to fundamentally reshape our global food system. Mosa Meat pioneered a cleaner, kinder way of making real beef with the world’s first cultivated beef burger in 2013.

“I’m honored to join them as advisor and investor as they now prepare to bring cultivated beef to market for all those who crave change.’’

Mosa Meat is van plan om op korte termijn een voorstel tot goedkeuring van kweekvlees in te dienen bij de Europese voedselveiligheidsautoriteit (EFSA). De verwachting is dat Mosa Meat binnen twee jaar kweekvlees op de markt kan brengen.

2 comments

Geef een reactie