DSM nog nauwer betrokken bij kweekvlees door samenwerking met Meatable

Geplaatst door

DSM gaat nog nauwer samenwerken met het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable. In het afgelopen voorjaar werd de interesse van het chemie- en biotechnologieconcern in kweekvlees al duidelijk. DSM bleek een van de meest interessante investeerders in een investeringsronde waarin in totaal $47 miljoen werd opgehaald door Meatable.

Met DSM gaat de kweekvleesproducent uit Delft op zoek naar de productie van het perfect gekweekt stukje vlees. Vlees dat op geen enkele wijze onderdoet voor vlees zoals we dat nu nog kennen. Kweekvlees dat qua smaak, geur en structuur niet te onderscheiden is van vlees. Met daarnaast de grote voordelen dat het op termijn zelfs goedkoper kan worden dan vlees, beter is voor het milieu, èn er geen dier meer voor hoeft te sterven.

Samen gaan zij de uitdaging aan om kweekvlees op grote schaal betaalbaar en toegankelijk te maken. Een grote te nemen horde vormt volgens de samenwerkingspartners de huidige kostprijs van de groeivloeistof waarin de cellen tot vlees gekweekt worden. De kosten van deze vloeistof moeten voor de betaalbaarheid nog behoorlijk omlaag, wat overigens goed voor mogelijk wordt gehouden.

Zo heeft Meatable in DSM een enorm waardevolle partner gevonden in de voor DSM zeer interessante markt voor kweekvlees. Een markt die al enorm groeiende is en zomaar eens kan exploderen in de komende jaren.

Denk je eraan om te gaan beleggen in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO waar je nu al kunt beleggen in kweekvleesbedrijven.

beleggen in kweekvlees

[Photo credits: Meatable]

One comment

Geef een reactie