Britse producent van groeimedium haalt $2,2 miljoen op

Geplaatst door

Britse producent van groeimedium voor kweekvlees Multus Biotechnology heeft bekendgemaakt dat het voor $2,2 miljoen aan investeringen heeft opgehaald in een laatste investeringsronde. Investeerders als SOSV, Zero Carbon Capital, Marinya Capital en particuliere investeerders Sake Bosch en Alvaro Martinez Barrio ondersteunen Multus Biotechnology bij de ontwikkeling van het groeimedium Proliferum M.

Het serumvrije groeimedium Proliferum M kan een essentiële bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kweekvlees. Met behulp van het groeimedium kunnen de kosten voor het maken van kweekvlees stevig teruggebracht worden. Hiermee kan kweekvlees beter schaalbaar, betaalbaar en uiteindelijk zelfs winstgevend gemaakt worden.

De Britse producent van groeimedium is niet het enige bedrijf dat zich richt op de productie van een groeimedium voor kweekvlees. Ook CellulaREvolution en het Canadese biotechbedrijf Future Fields werken hard om de wereldwijde introductie van kweekvlees te versnellen door de ontwikkeling van een serumvrij en goedkoop groeimedium.

Zelf investeren in kweekvlees?

Heb jij tot slot interesse in een kweekvleesbedrijven of bedrijven die groeimedium maken voor kweekvlees? En denk je er aan om zelf te investeren in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

[photo credits: Multus Biotechnology]

Geef een reactie