Nestlé en Future Meat Technologies slaan handen ineen

Geplaatst door

De Zwitserse voedingsgigant Nestlé en Future Meat Technologies gaan samenwerken. Ook Nestlé ziet de enorme potentie van kweekvlees en verwacht dat het een disruptieve werking op de vleesmarkt zal hebben.

Het idee van Nestlé is om samen met externe partners zoals het Israëlische kweekvleesbedrijf Future Meat Technologies hybride producten van plantaardige vleesvervangers en kweekvlees te maken om de smaak en structuur van vlees beter te benaderen.

De zet past goed binnen de strategie van het bedrijf om meer duurzame alternatieven voor vlees te bieden. Nestlé is met onder meer het merk Garden Gourmet al prominent aanwezig op de markt voor plantaardige alternatieven voor vlees.

“Als aanvulling op deze inspanningen onderzoeken we ook technologieën die zouden kunnen leiden tot diervriendelijke alternatieven die voedzaam en duurzaam zijn en qua smaak, aroma en textuur dicht in de buurt komen van vlees. We zijn enthousiast om inzicht te krijgen in hun potentieel”, aldus Reinhard Behringer, onderzoeksleider van Nestlé.

De Israëliers willen kweekvlees eind 2022 op de markt brengen. Het bedrijf heeft onlangs een eerste testfabriek in gebruik genomen om kweekvlees te maken.

De toetreding van Nestlé tot de kweekvleesmarkt kan weleens betekenen dat kweekvlees nog sneller bij het grote publiek terechtkomt.

Aandelen

Denk je eraan om aandelen Future Meat Technologies aan te schaffen? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker waar je nu al kunt beleggen in kweekvleesbedrijven, DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

Source: Bloomberg 12/07/2021 photo credits: Future Meat Technologies/PRNewswire

One comment

Geef een reactie