investeringsronde kweekvleesbedrijf

Nieuwe investeringsronde levert Aleph Farms $105 miljoen op

Geplaatst door

Het Israëlische kweekvleesbedrijf Aleph Farms heeft een serie-B investeringsronde afgesloten met een bedrag van $105 miljoen.

Het bedrijf wil al in 2022 gekweekte biefstuk op de markt brengen. Dit is niet alleen bijzonder omdat het al vrij snel is, maar vooral ook omdat het kweken van hele steaks binnen de branche tot voor kort nog als schier onmogelijk werd gezien. De meeste bedrijven zoals ook Mosa Meat en Meatable richten zich nog volledig op het maken van gemalen kweekvlees zoals hamburgers.

De investeringsronde werd geleid door het L Catterton groeifonds, de grootste op consumenten gerichtte participatiemaatschappij ter wereld, en door DisruptAD, een van de grootste durfkapitaalplatforms in het Midden-Oosten.

Overige deelnemers die brood zien in de plannen van Aleph farms zijn Skyviews Life Science en een consortium van wereldwijd toonaangevende voedsel- en vleesbedrijven zoals Thai Union, BRF, en CJ CheilJedang. Daarnaast doen ook bestaande investeerders als VisVires New Protein, Strauss Group, Cargill, Peregrine Ventures, en CPT Capital weer mee.

Opschaling, internationale uitbreiding en het uitbouwen van de productielijnen en het technologische platform zijn korte termijndoelen die met het opgehaalde bedrag makkelijker gerealiseerd kunnen worden.

Met DisruptAD als strategisch partner wordt eveneens gekeken naar een productiefaciliteit in Abu Dhabi om de Verenigde Arabische Emiraten en de regio daaromheen van kweekvlees te voorzien.

Inmiddels is Aleph Farms, mede dankzij het opgebouwde netwerk, een van de meest toonaangevende kweekvleesbedrijven in de wereld. Het verrastte door als eerste kweekvleesbedrijf eerder dit jaar al een gekweekte ribeye steak te tonen, terwijl het daarvoor ook al het eerste commerciële prototype van een heuse kweeksteak wist te presenteren.

In totaal heeft Aleph Farms nu meer dan $118 miljoen opgehaald. Geen enkele ander kweekvleesbedrijf uit het Israëlische bolwerk van kweekvleesbedrijven heeft tot op heden zoveel aan investeringen opgehaald.

Aleph Farms is op dit moment druk in gesprek met verschillende regelgevende instanties om de spoedige marktintroductie mogelijk te maken.

Denk je er zelf aan om te gaan beleggen in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker waar je nu al kunt beleggen in kweekvleesbedrijven, DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Geef een reactie