investeringsronde kweekvleesbedrijf

Nieuwe investeringsronde levert Aleph Farms $105 miljoen op

Geplaatst door

Het Israëlische kweekvleesbedrijf Aleph Farms heeft een series-B investeringsronde afgesloten met een bedrag van $105 miljoen.

Het bedrijf wil al in 2022 gekweekte biefstuk op de markt brengen. Dit is bijzonder. Niet alleen omdat het vrij snel is. Ook omdat het kweken van hele steaks binnen de branche tot voor kort nog als schier onmogelijk werd gezien. De meeste bedrijven richten zich nog volledig op het maken van gemalen kweekvlees zoals hamburgers.

De investeringsronde werd geleid door het L Catterton groeifonds, de grootste op consumenten gerichtte participatiemaatschappij ter wereld, en door DisruptAD, een van de grootste durfkapitaalplatforms in het Midden-Oosten.

Overige deelnemers die brood zien in de plannen van Aleph farms zijn Skyviews Life Science en een consortium van wereldwijd toonaangevende voedsel- en vleesbedrijven. Voorbeelden hiervan zijn Thai Union, BRF, en CJ CheilJedang. Daarnaast doen ook bestaande investeerders als VisVires New Protein, Strauss Group, Cargill, Peregrine Ventures, en CPT Capital weer mee.

Opschaling, internationale uitbreiding en het uitbouwen van de productielijnen en het technologische platform zijn de korte termijndoelen. Met het opgehaalde bedrag wordt het realiseren hiervan een stuk makkelijker.

Met DisruptAD als strategisch partner doet het onderzoek naar een productiefaciliteit in Abu Dhabi om de Verenigde Arabische Emiraten en de regio daaromheen van kweekvlees te voorzien.

Toonaangevend

Inmiddels is Aleph Farms, mede dankzij het opgebouwde netwerk, een van de meest toonaangevende kweekvleesbedrijven in de wereld. Het verrastte door als eerste kweekvleesbedrijf eerder dit jaar al een gekweekte ribeye steak te tonen. Ook presenteerden zij eerder al het eerste commerciële prototype van een heuse kweeksteak.

In totaal heeft Aleph Farms nu meer dan $118 miljoen opgehaald. Geen enkele ander kweekvleesbedrijf uit het Israëlische bolwerk van kweekvleesbedrijven heeft tot op heden zoveel aan investeringen opgehaald.

Aleph Farms is op dit moment druk in gesprek met verschillende regelgevende instanties om de spoedige marktintroductie mogelijk te maken.

Aleph Farms aandelen

Heb je interesse in aandelen van Aleph Farms? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Wil je liever gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO waar je nu al kunt beleggen in kweekvleesbedrijven,

beleggen in kweekvlees

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Geef een reactie