gekweekte kipfilet van Future Meat Technologies

Future Meat Technologies start productie kweekvlees in proeffabriek

Geplaatst door

Het Israëlische kweekvleesbedrijf Future Meat Technologies heeft een eerste testfabriek in gebruik genomen om kweekvlees te maken. Het bedrijf is er in staat om kip, lamsvlees en varkensvlees te maken. Ook verwacht het op korte termijn rundvlees te kweken.

De proeffabriek heeft een productiecapaciteit van 500 kilogram kweekvlees per dag. Het bedrijf zegt kippenborst inmiddels tegen de laagste kosten van $4,- dollar per 100 gram te kunnen produceren. Eind 2022 denkt het de gekweekte kippenborst zelfs te produceren voor de helft hiervan.

Future Meat Technologies heeft een paar maanden terug voor Aziatische begrippen nog een recordbedrag aan investeringen van $26,75 miljoen opgehaald en pakt dus stevig door. Het bedrijf heeft nu in totaal bijna $43 miljoen opgehaald.

De lobby van Future Meat Technologies om het kweekvlees te mogen verkopen, is al in verschillende landen aan de gang. Het bedrijf wil kweekvlees eind 2022 op de markt brengen. Het bedrijf richt zich in eerste instantie op de Verenigde Staten als afzetmarkt. Vervolgens wil het uitbreiden naar Europa en China.

Denk je er zelf aan om te gaan beleggen in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker waar je nu al kunt beleggen in kweekvleesbedrijven, DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

[photo credits: Future Meat Technologies]

2 comments

Geef een reactie