JBS en BioTech Foods bouwen fabriek in Spanje

JBS en BioTech Foods starten bouw van ‘s werelds grootste kweekvleesfabriek in Spanje

Geplaatst door

Het Braziliaanse JBS, ‘s werelds grootste vleesverwerkingsbedrijf, heeft aangekondigd dat zijn dochteronderneming BioTech Foods in Spanje is begonnen met de bouw van haar eerste fabriek voor commercieel gekweekt vlees.

In Eskusaitzeta wordt naar verwachting halverweg 2024 de allereerste faciliteit voor gecultiveerd vlees in Spanje geopend. Biotech Foods beweert dat het ‘s werelds grootste gekweekte vleesfabriek zal zijn, met een jaarlijkse productie van 1.000 metrische ton gekweekt rundvlees. Voor verdere groei heeft het een uitbreidingscapaciteit van 4.000 metrische ton per jaar. Bovendien zal het complex de R&D-afdeling van het bedrijf huisvesten.

Íñigo Charola, CEO van BioTech Foods over de plannen:

“This new plant will allow us to increase production capacity to face the company’s next phase of expansion. Without a doubt, this will be a very important milestone for us, since it will mean a great step in the development of our technology and will allow us to take the definitive leap with the release of the product on the market”.

Begin 2021 trok de Spaanse overheid €5.2 miljoen uit voor een Spaanse kweekvleesproject van BioTechFoods. Het primaire doel was onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van kweekvlees. In november 2021 kondigde JBS de overname aan van Biotech Foods, met daarbij een budget van $41 miljoen voor de bouw van een nieuwe faciliteit in Spanje.

BioTech Foods wil de productiecapaciteit geleidelijk vergroten om aan de toenemende vraag van consumenten te voldoen. JBS heeft aangegeven dat het bedrijf Australië, Brazilië, de Europese Unie, Japan, Singapore en de Verenigde Staten ziet als de belangrijkste afzetmarkten.

One comment

Geef een reactie