kweekworst van Ivy Farm Technologies

Nieuwe kweekvlees-startup Ivy Farm Technologies wil gekweekte worst in 2023 op de markt brengen

Geplaatst door

Amper een week na de aankondiging van het bestaan onthult de Britse kweekvlees-startup Ivy Farm Technologies dat het al in 2023 kweekworst op de markt wil brengen.

Ivy Farm Technologies wil hiermee het eerste Britse kweekvleesbedrijf zijn dat daadwerkelijk kweekvlees op de markt brengt. Het bedrijf is verbonden aan de Oxford Universiteit waar twee medeoprichters Dr. Russ Tucker en Professor Cathy Ye elkaar op de faculteit der technische wetenschappen ontmoet hebben. De universiteit steunt Ivy Farm zowel op technisch als op zakelijk vlak. Oxford is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de belangrijkste technologie voor het maken van het kweekvlees. Daarnaast heeft het geholpen bij het ophalen van het eerste startkapitaal van het kweekvleesbedrijf.

De startup richt zich eerst volledig op de kweekworst van varkensvlees. Via dezelfde technologie wil het bedrijf vervolgens snel uitbreiden naar de productie van hamburgers en gehaktballen van rundvlees. Hiervoor is het bedrijf een campagne begonnen om investeringsgelden op te halen. Het bedrijf hoopt op korte termijn $22,5 miljoen op te halen om de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling verder vorm te geven.

Om de toch al ambitieuze plannen nog meer kracht bij te zetten hoopt het bedrijf in 2025 al een positieve impact te hebben op het dierenwelzijn en het milieu. Het plan is om tegen die tijd al 170.000 varkens van de slacht te kunnen redden met de productie van 12.000 ton aan gekweekt varkensvlees.

Beleggen in kweekvlees

Heb jij tot slot interesse in aandelen van kweekvlees-startup Ivy Farm Technologies . Of denk je er aan om zelf te investeren in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

One comment

Geef een reactie