kweekvlees in de ruimte

Kweekvlees moet astronautenvoeding van extra jus voorzien

Geplaatst door

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA gaat onderzoeken of het mogelijk is om kweekvlees in de ruimte te maken.

Het bericht is natuurlijk opvallend. Maar niet eens zozeer door de vraag of het werkelijk mogelijk is. Aleph Farms is namelijk allang bezig met proeven om kweekvlees in de ruimte te maken. Sterker nog, het bedrijf is er al in geslaagd om kweekvlees te maken in de ruimte!

Aleph Farms is een Israëlisch kweekvleesbedrijf dat de wereld wil gaan voorzien van de eerste kweeksteaks. Uit de cellen van runderen kweken zij vlees dat men vervolgens door middel van bioprinting vormt tot heuse steaks van gekweekt vlees.

De ESA onderzoekt de mogelijkheden om de astronauten een gevarieerder en voedzamer dieet met hoogwaardige eiwitten voor te kunnen schotelen. En “Het fokken van grote dieren in de ruimte voor voedsel is ondenkbaar”, zo verklaart ESA. De organisatie heeft berekend dat men aan een halve gram spierweefsel genoeg heeft om tot wel 80.000 hamburgers van kweekvlees te maken in de ruimte.

Veel opvallender aan het feit dat de ESA de mogelijkheid om kweekvlees in de ruimte te maken wil onderzoeken, is dat men kweekvlees dus als een nuttige aanvulling beschouwd op een dieet dat aan strenge veiligheidseisen moet voldoen! Goedkeuring van de EFSA (Europese voedselveiligheidsautoriteit) van kweekvlees zou dan ook geen probleem moeten zijn!

[Photo credits NASA]

Geef een reactie