Israëlisch kweekvleesbedrijf MeaTech opent fabriek Antwerpen

MeaTech werkt aan testfabriek in Antwerpen

Geplaatst door

Het Israëlische kweekvleesbedrijf MeaTech heeft plannen om een testfabriek op te zetten in Antwerpen. De fabriek moet begin 2022 in bedrijf worden genomen om kippenvet te kweken.

Dat de productie van dit kippenvet uitgerekend in België moet gaan plaatsvinden is niet toevallig. In 2020 heeft MeaTech het Belgische Peace of Meat overgenomen. Het Belgische kweekvleesbedrijf ontwikkelde eerder een unieke methode om op diervriendelijke wijze dierlijk vet te kweken met behulp van de stamcellen van dieren. Een methode waarvan MeaTech zich nu kan bedienen.

Volgens MeaTech dient het gekweekte kippenvet eerst om op plantgebaseerde vleesvervangers meer textuur en smaak mee te geven. Met het kippenvet kan de totale smaakbeleving van slachtvlees beter benaderd worden.

De oprichter en CEO van MeaTech hierover:

“We believe that our cultured fat is an extremely promising additive ingredient that can potentially improve the taste, texture, and mouthfeel of plant-based alternative meats, which we believe can further drive market growth.

Met de testfabriek wil MeaTech, het eerste beursgenoteerde kweekvleesbedrijf, potentiële klanten ook tonen waar het bedrijf technisch gezien allemaal toe in staat is. Het laatste doel is dat het Israëlische kweekvleesbedrijf de techniek kan inzetten met de eigen 3D-bioprinting technologie om kweekvlees te maken.

[photo credits: MeaTech]

One comment

Geef een reactie