Orbillion Bio wil gekweekt wagyu vlees in 2023 bij exclusieve slagers in vitrine

Geplaatst door

In 2023 moet high-end gekweekt wagyu vlees, lams-, bizon- en elandvlees in de vitrines van exclusieve slagers liggen. Hiernaar streeft de Amerikaanse kweekvlees-startup uit de Sillicon Valley Orbillion Bio.

Onlangs heeft het bedrijf uit Californië $5 miljoen voor dit plan opgehaald bij verschillende investeerders. Professionele geldschieters als At One Ventures, k16 Ventures, Prithi Ventures en FoundersX Ventures zien grote toekomst in de ideeën van Orbillion Bio. Het geïnvesteerde bedrag zal gebruikt worden voor de testfase van het wagyu kweekvlees en om de algehele productiekosten te verlagen.

Oprichters Patricia Bubner, Gabriel Levesque-Tremblay en Samet Yildirim richten zich expres op vlees uit het hoogste segment. Vlees dat slechts exclusief verkrijgbaar wordt. De gedachte hierachter is dat zo minder nadruk op kostenverlaging van het kweekvlees hoeft te liggen dan bij kweekvleesbedrijven die zich richten op het kweken van gangbaarder vlees. Bij kweekvlees van hoge kwaliteit van wagyu-, lams-, bizon- of elandvlees hoort een hoger prijskaartje en draait alles om het delicate karakter van het vlees. Het kostenplaatje is dan minder van belang, zo redeneren de initiatiefnemers van het bedrijf.

Het bedrijf maakt gebruik van geavanceerde ontwikkelingsmethoden om efficiënt tot geoptimaliseerde combinaties van de beste cellijnen met passend groeimedium te komen. Hiermee denkt het bedrijf niet alleen kweekvlees te kunnen maken van de hoogste kwaliteit, maar ook kweekvlees dat goed schaalbaar is.

Het eerste kweekvlees van Orbillion Bio zal aanvankelijk wel, net als bij vele kweekvleesbedrijven, bestaan uit fijngehakt wagyu vlees. Vervolgens is het de bedoeling dat ook complete wagyu steaks van kweekvlees gekweekt gaan worden.

[Photo credits: Orbillion Bio]

Geef een reactie