Groeimedium kweekvlees goedkoper

Investering van $2,2 miljoen in ontwikkelaar van groeimedium voor kweekvlees Future Fields

Geplaatst door

Het Canadese biotechbedrijf Future Fields heeft $2,2 miljoen aan startkapitaal opgehaald bij Amerikaanse investeerders. Future Fields heeft naar eigen zeggen een goedkoper groeimedium weten te ontwikkelen waarin dierlijke cellen tot vlees kunnen worden gekweekt.

Future Fields is opgericht in 2018 door Matt en Jalene Anderson- Baron en Lejjy Gafour. De Canadese startup richtte zich in eerste instantie op het kweken van kippenvlees. Omdat onderzoek en ontwikkeling ervan te duur werd, richten ze zich sinds 2019 volledig op de ontwikkeling van een groeimedium voor kweekvlees. Destijds zagen ze dat in dat alle kweekvlees-startups worstelden met hetzelfde probleem om de kosten van het groeimedium naar beneden te krijgen.

Uit onderzoek bleek al dat groeimedium voor kweekvlees veel goedkoper kan. Nu komen er dus ook steeds meer bedrijven die dit ook werkelijk kunnen realiseren. Eerder al haalde CellulaREvolution een mooi investeringsbedrag op voor een ontwikkelde technologie om het cultiveren van cellen betaalbaarder en efficiënter te maken.

Medeoprichter van Future Fields Matt Anderson- Baron hoopt de kosten van het groeimedium terug te kunnen brengen van grofweg $400,- per liter naar minder dan $1,- per liter. Het gaat dan wel om een berekening waarbij het op grote schaal geproduceerd wordt.

Met het geïnvesteerde bedrag wil Future Fields de thuisbasis in Edmonton uitbreiden om alle kweekvleesbedrijven te kunnen gaan voorzien van het groeimedium waarop inmiddels een patent is aangevraagd.

One comment

Geef een reactie