kweekvleesburger mirai foods

MIRAI Foods wil in 2024 met kweekvleesburger de markt op

Geplaatst door

Mirai Foods wil in 2024 met kweekvleesburgers de markt op. Dit onhulde medeoprichter en CEO Christoph Mayr onlangs in een gesprek met FoodIngredientsFirst.

DIt bericht volgt niet lang nadat de kweekvlees-startup uit Zwitserland bekendmaakte $4,5 miljoen aan investeringen te hebben opgehaald. Eind 2022 wil het bedrijf het definitieve prototype van de burger van kweekvlees lanceren. Mayr verwacht dat het kweekvleesbedrijf in staat moet zijn om bij de marktintroductie direct op grote schaal kweekvleesburgers te produceren.

Een van de grootste kernwaarden van het bedrijf is dat er slachtvrij vlees wordt gemaakt, zonder gebruik te maken van genetische modificatie. Het bedrijf wil hiermee handelen naar de voorkeuren van de consumenten binnen de EU. Net als Mosa Meat richt de Zwitserse kweekvlees-startup zich op rundvlees omdat de huidige rundvleesproductie vooral verantwoordelijk is voor een grote uitstoot van broeikasgassen.

He bedrijf benadrukt dat duurzaamheid te allen tijde boven winst moet gaan. De belangrijkste doelen van het jonge bedrijf zijn om de uitstoot van broeikasgassen te reduceren, bij te dragen aan het dierenwelzijn, en om een gezonder alternatief te bieden voor traditioneel vlees.

Mirai Foods hoopt de productie in de toekomst uit te breiden naar gekweekte vis, kip en eend. Naast fijngemalen vlees zoals burgers is de start-up ook al aan het experimenteren met reepjes vlees en met hele steaks.

Net als de vele andere kweekvleesbedrijven moet Mirai Foods wachten op wettelijke goedkeuring om kweekvlees op de markt te brengen.

[title photo credits: Mirai Foods]

Geef een reactie