investeringsronde kweekvleesbedrijf

Eat Just haalt $200 miljoen op in nieuwe investeringsronde

Geplaatst door

Het Amerikaanse Eat Just heeft in een nieuwe investeringsronde geleid door het Qatarese soevereine vermogensfonds $200 miljoen opgehaald.

Eat Just is producent van op plantgebaseerde eieren. Ook houdt het bedrijf zich bezig met het kweken van vlees. Het bedrijf heeft de nalatenschap van de Nederlandse grondlegger van kweekvlees Willem van Eelen voort kunnen zetten. Via van Eelen heeft het jaren terug de patenten verworven op technieken om kweekvlees te maken.

Eat Just mocht als eerste de markt op in Singapore. Het land waar ook als eerste land ter wereld toestemming is gegeven om kweekvlees te verkopen. Niet veel later heeft Eat Just ook als eerste bedrijf hun GOOD Chicken kipnuggets geserveerd in een restaurant in Singapore.

Naast het Qatarese vermogensfonds doen ook particuliere investeringsmaatschappij Charlesbank Capital Partners en Vulcan Capital van Microsoft Corp medeoprichter Paul Allen mee. Vertegenwoordigers van de Qatar Investment Authority en de Charlesbank zullen ook toetreden tot het bestuur van Eat Just.

Het bedrijf heeft sinds 2011 al meer dan $650 miljoen aan investeringen opgehaald. Eerdere grote investeerders zijn onder andere de machtige Li Ka-Shing uit Hong Kong en de Singaporese staatsinvesteerder Temasek.

Het bedrijf is ingeschat op een waarde van $1.2 miljard en het bedrijf heeft eerder aangegeven een IPO te overwegen als het bedrijfswinst maakt.

4 comments

Geef een reactie