Investeringen in kweekvlees in een jaar tijd verzesvoudigd

Geplaatst door

De investeringen in kweekvlees zijn in een jaar tijd verzesvoudigd. Dit komt naar voren in een rapport opgesteld door het Good Food Institute. In 2020 is sowieso een recordbedrag aan investeringen gedaan in producenten van alternatieve eiwitten. In totaal is $3,1 miljard geïnvesteerd in de alternatieve eiwittensector. Dit toont wederom aan dat er sprake is van een enorme groeimarkt voor kweekvlees en andere alternatieve eiwitten.

In 2020 is alleen in kweekvleesbedrijven al meer dan $360 miljoen geïnvesteerd. Het Nederlandse Mosa Meat heeft in dit jaar al meer dan $80 miljoen aan investeringen opgehaald. In één enkele ronde heeft Mosa Meat zelfs $75 miljoen weten op te halen. Ook Memphis Meats doet een stevige duit in het zakje als het gaat om grote investeringen in kweekvleesproducenten in 2020. Het bedrijf wist in ditzelfde jaar $186 miljoen op te halen bij grote investeerders.

De $360 miljoen die is opgehaald is zes keer zo groot als de investeringen uit 2019 en 72% van het totaal geïnvesteerde bedrag in de sector.

groeimarkt alternatieve eiwitsector waaronder kweekvlees (blauw)

Het Good Food Institute schrijft dat deze verbluffende cijfers uitwijzen dat de relevantie van het produceren van vlees zonder risico op zoönotische ziekte-overdracht nog veel groter is geworden. En dat investeerders erkennen dat alternatieve eiwitten een schaalbare oplossing kunnen bieden voor een klimaatneutraal voedselsysteem.

Wil je meer weten over investeren in kweekvlees? Lees dan verder in beleggen in kweekvlees.

Geef een reactie