Zwitserse kweekvlees-startup MIRAI Foods verhoogt startkapitaal naar $4,5 miljoen

Geplaatst door

De Zwitserse kweekvlees-startup MIRAI Foods heeft het startkapitaal uit hun eerste investeringsronde kunnen verhogen naar $4,5 miljoen. Hiermee heeft de startup het startkapitaal bijna weten te verdubbelen. In januari maakte het Zwitserse kweekvleesbedrijf al bekend $2,5 miljoen te hebben opgehaald bij een eerdere investeringsronde. Het bedrijf is iets meer dan een jaar geleden opgericht.

Bij de eerste investeringsronde stapten al investeerders als Paulig Group en Team Europe in. Paulig Group is een van oorsprong Finse voedselproducent die sterk inzet op duurzaamheid. Team Europe is een investeerder in veelbelovende technologiebedrijven.

Nieuwe investeerders zijn German Family Office FRIBA Investment en Swiss Advanced Nutrition & Biotech VC Skyviews Life Science. En verder is ook Ulf Claesson, topondernemer en tech-investeerder aan boord gehaald.

Met het extra opgehaalde bedrag wil MIRAI Foods in eerste instantie het team uitbreiden en het onderzoekswerk versnellen. Om vervolgens de laboratoriumfaciliteiten te verbeteren en een testfabriek op te zetten. MIRAI Foods zal hiervoor later dit jaar verhuizen naar een nieuwe accommodatie.

Het uiteindelijke doel van MIRAI Foods is om kweekvlees te maken dat volledig voldoet aan de wensen van de Europese consument. Het wil gezond en slachtvrij vlees produceren zonder genetische modificatie. Omdat de huidige rundvleesproductie de grootste ecologische voetafdruk achterlaat, in de vorm van een hoge uitstoot van broeikasgassen, richt het bedrijf zich eerst op het kweken van rundvlees.

One comment

Geef een reactie