Meatable strikt DSM als investeerder en haalt $47 miljoen op

Geplaatst door

De Nederlandse kweekvlees-startup Meatable uit Delft haalt maar liefst $47 miljoen op in een nieuwe investeringsronde. De meest opvallende naam onder de investeerders is die van chemie- en biotechnologieconcern DSM.

Na eerdere investeringen van onder andere BlueYard, Union Square en Taavet Hinrikus, de medeoprichter van TransferWise heeft de startup met DSM weer een aantal serieuze investeerders binnen. Want naast DSM steekt onder meer voormalig directeur Rick Klausner van de Bill & Melissa Gates Foundation geld in Meatable. En ook Jeffrey Leiden en Section 32 dragen bij aan de verdere ontwikkeling van de startup uit Delft.

Met het opgehaalde geld wil Meatable een kleinschalige productiefaciliteit opzetten op de Biotech Campus in Delft. De kweekvlees-startup met Krijn de Nood, Daan Luining en Mark Kotter aan het roer, richt zich voornamelijk op het kweken van varkens- en rundvlees. Kweekvlees dat op duurzame wijze in de wereldwijde behoefte aan vlees kan voldoen. Meatable wil hiermee een aandeel leveren aan een schonere en betere wereld voor zowel mens als dier.

De Nood hierover:

“Met deze financiering geloven we dat we goed op weg zijn om onze eerste producten te vermarkten, om zo de wereldwijde honger naar vlees op een duurzame wijze te stillen”.

 Meatable hoopt dat het kweekvlees in 2025 beschikbaar en betaalbaar is voor de consument.

Na grote investeringen in Mosa Meat onlangs, is Meatable het tweede Nederlandse kweekvleesbedrijf waarin nu serieus geïnvesteerd wordt. Mogen we dan toch weer rekening gaan houden met Nederland als een van de meest invloedrijke kweekvleeshubs ter wereld? Laten we het hopen!

Photo credits/Meatable

2 comments

Geef een reactie