kweekvleesbedrijf meatech

MeaTech haalt $25 miljoen op bij IPO van American Deposity Shares op de Nasdaq kapitaalmarkt

Geplaatst door

Israëlisch kweekvleesbedrijf MeaTech heeft $25 miljoen opgehaald bij de Initial Public Offering (IPO) van American Deposity Shares (ADS) op de Nasdaq kapitaalmarkt.

In november vorig jaar kondigde het Israëlische 3D-bioprintbedrijf van kweekvlees al voorzichtig aan dat het de intentie had haar aandelen te gaan verkopen op de beurs om geld op te halen om door te ontwikkelen.

MeaTech richt zich op de ontwikkeling van speciale driedimensionale bioprinttechnieken en biotechnologische processen om deze via licenties aan voedselverwerkings- en voedselverkoopbedrijven te verkopen die er kweekvlees mee kunnen maken.

MeaTech heeft aangekondigd dat het bij de IPO op de Nasdaq kapitaalmarkt 2.427.185 ADS’s heeft uitgegeven. Iedere ADS vertegenwoordigt 10 gewone aandelen met een IPO prijs van $10.30 per ADS. Daarmee komt de bruto-opbrengst grofweg op $25 miljoen. MeaTech de bank die de aandelen uitgeeft ook een optie van 30 dagen verleend. Een optie om daarbovenop nog eens 364,077 ADS’s te kopen tegen de IPO prijs.

MeaTech is met de IPO begonnen met handelen op de Nasdaq kapitaalmarkt vanaf 12 maart 2021 onder het symbool MITC.

Het bedrijf houdt netto ongeveer $21,9 miljoen over na aftrek van alle commissies en overige kosten. MeaTech gaat het opgehaalde bedrag gebruiken om technologiën door te ontwikkelen. Verder wil het bedrijf uitbreiden door complementaire bedrijven over te nemen.

MeaTech aandelen

Heb jij tot slot interesse in MeaTech aandelen of denk je er aan om zelf breder te investeren in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

3 comments

Geef een reactie