kweekvleesbedrijf meatech

MeaTech haalt $25 miljoen op bij IPO van American Deposity Shares op de Nasdaq kapitaalmarkt

Geplaatst door

Israëlisch kweekvleesbedrijf MeaTech heeft $25 miljoen opgehaald bij de Initial Public Offering (IPO) van American Deposity Shares (ADS) op de Nasdaq kapitaalmarkt.

In november vorig jaar kondigde het Israëlische 3D-bioprintbedrijf van kweekvlees al voorzichtig aan dat het de intentie had haar aandelen te gaan verkopen op de beurs om geld op te halen om door te ontwikkelen.

MeaTech richt zich op de ontwikkeling van speciale driedimensionale bioprinttechnieken en biotechnologische processen om deze via licenties aan voedselverwerkings- en voedselverkoopbedrijven te verkopen die er kweekvlees mee kunnen maken.

MeaTech heeft aangekondigd dat het bij de IPO op de Nasdaq kapitaalmarkt 2.427.185 ADS’s heeft uitgegeven waarbij iedere ADS 10 gewone aandelen vertegenwoordigt met een IPO prijs van $10.30 per ADS. De bruto-opbrengst komt daarmee grofweg op $25 miljoen. Ook heeft MeaTech de bank die de aandelen uitgeeft een optie van 30 dagen verleend om daarbovenop nog eens 364,077 ADS’s te kopen tegen de IPO prijs.

MeaTech is hiermee begonnen met handelen op de Nasdaq kapitaalmarkt vanaf 12 maart 2021 onder het symbool MITC.

MeaTech houdt netto ongeveer $21,9 miljoen over na aftrek van alle commissies en overige kosten. MeaTech zal het opgehaalde bedrag gaan gebruiken om de gebruikte technologieën door te ontwikkelen en om het bedrijf uit te breiden door complementaire bedrijven over te nemen.

De (nieuws)informatie in onze artikelen of waar dan ook op de website moet niet worden beschouwd als beleggingsadvies, en is ook niet bedoeld als beleggingsadvies. Investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee. De informatie die wordt verstrekt is bedoeld om je een beeld te geven van onze visie op de toekomst van kweekvlees en hoe kweekvlees kan gaan bijdragen aan een betere wereld.

One comment

Geef een reactie