investeringsronde kweekvleesbedrijf

Mosa Meat sluit investeringsronde af met een opbrengst van $85 miljoen

Geplaatst door

Mosa Meat heeft uiteindelijk maar liefst $85 miljoen opgehaald met de Series B-ronde gestart in de tweede helft van 2020. Hierbij werd respectievelijk $55 miljoen, $20 miljoen en nu dus nog eens $10 miljoen geïnvesteerd door nieuwe en bestaande investeerders.

Mosa Meat kan hiermee de testfaciliteit in Maastricht verder uitbreiden om op grote schaal kweekvlees te maken. Ook kan het team met de investering verder uitgebreid worden om kweekvlees uiteindelijk naar het bord van de consument te brengen.

Onder de investeerders bevindt zich onder andere het Nederlandse Nutreco, wereldleider in dier- en visvoeding. Ook Jitse Groen, van Just Eat Takeaway draagt weer bij aan de verdere ontwikkeling van Nederlands kweekvlees.

De vruchtbare investeringsronde werd geleid door het durfkapitaalfonds Blue Horizon Ventures uit Luxemburg. Het fonds steunt vooral projecten die een positieve impact hebben op het milieu, het dierenwelzijn en de algehele gezondheid van de mens.

Naast bovengenoemde investeerders zijn ook alle investeerders uit de Serie A-ronde weer betrokken. De ronde die werd geleid door M Ventures en Bell Food Group.

5 comments

  1. Idee voor een artikel: voor welke “industrieën” is kweekvlees “disruptive”. Nutreco is er daar één van, je ziet dat ze door in MM te investeren zich indekken.

Geef een reactie