Future Meat Technologies haalt bijna $27 miljoen op bij nieuwe investeringsronde

Geplaatst door

In een persbericht eerder deze maand heeft Future Meat Technologies aangekondigd maar liefst $26,75 miljoen aan investeringen te hebben opgehaald. Niet eerder haalde een kweekvleesbedrijf uit Azië zoveel geld op in een enkele investeringsronde.

Onder de investeerders bevinden zich gevestigde namen uit de voedsel- en landbouwindustrie waaronder Tyson Foods, Archer Daniels Midland, Müller Group en Rich’s Products Corporation. Ook toonaangevende durfkapitalisten als S2G Ventures, ADM Capital, Emerald Technology Ventures, Manta Ray Ventures en Bits x Bites steunen de Israëlische kweekvlees-startup.

Future Meat Technologies heeft nu in totaal bijna $43 miljoen opgehaald. Eerder werd in oktober 2019 al $14 miljoen opgehaald in een investeringsronde. Met het laatst opgehaalde bedrag kan het Israëlische kweekvleesbedrijf het onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma uitbreiden en de productie opschalen.

Kosten gekweekte kip teruggebracht

Naast het nieuws over de investeringen bracht Future Meat Technologies ook ander opzienbarend nieuws naar buiten. Het bedrijf heeft de kosten van een stuk gekweekte kippenborst van ongeveer 113 gram (quarter pound) weten terug te brengen tot een kostprijs van $7,50. De kostenreductie is een behoorlijke doorbraak voor het bedrijf. Het laat zien dat Future Meat Technologies hard op weg is om het kweekvlees schaalbaar en betaalbaar te maken.

De kippenborst bestaat uit een mix van plantaardige eiwitten en gekweekte kip. Het heeft dezelfde textuur en smaak als ‘gewone’ kip. Het bedrijf streeft ernaar om de kweekkip al binnen 18 maanden in restaurants verkrijgbaar te hebben.

Prof. Yaakov Nahmias oprichter en Chief Scientific Officer over de doorbraak van deze kostenreductie:

“Cultured meat technology is the Apollo program of the 21st century, It required massive efforts of biologists, chemists, engineers and food experts to reduce the cost of cultured meat by over 1,000-fold in just a few years. We are proud to be within reach of cost parity with traditional agriculture without any need to resort to genetic engineering, ensuring the supply of safe, delicious food for coming generations.”

Naast gekweekte kippenborst werkt Future Meat Technologies ook aan gekweekte lamskebab en hamburgers van rundvlees. In de komende maanden hoopt het bedrijf de testfabriek in gebruik te nemen. Ook is de lobby in verschillende landen gestart om het kweekvlees goedgekeurd te krijgen.

Credits photo Future Meats Technologies

2 comments

Geef een reactie