Eerste ribeye kweeksteak ter wereld gepresenteerd door Aleph Farms

Geplaatst door

Na de onthulling van hun eerste commerciële kweeksteak heeft Aleph Farms ook de eerste ribeye kweeksteak ter wereld gepresenteerd. Met onderzoekspartner Technion is Aleph Farms erin geslaagd om met gebruik van 3D-bioprinting en dierlijke celkweek slachtvrije ribeye te maken.

De ribeye steak van Aleph Farms is in vergelijking met de eerder onthulde kweeksteak een stuk dikker. Verder bevat de steak net als een ‘gewone’ steak vet en spieren. De structuur, smaak en reuk zijn precies hetzelfde. De kweeksteak is kortweg net zo smaakvol en mals als zijn geslachtte evenknie, aldus Aleph Farms op hun website.

3D-bioprinting

Anders dan via 3D-printing gebruikt Aleph Farms een eigen 3D-bioprinting technologie waarbij levende cellen worden geprint. Deze cellen zetten ze op kweek. De cellen groeien, differentiëren en werken op elkaar in om de benodigde structuur te krijgen van ‘reguliere’ steaks. Een gepatenteerd systeem dat vergelijkbaar is met de natuurlijke doorbloeding dat plaatsvindt in weefsels zorgt voor de toediening van voedingsstoffen aan het dikkere weefsel. Dit geeft de kweeksteaks zowel voor als na bereiding dezelfde vorm en structuur als steaks van geslachtte runderen.

Didier Toubia, medeoprichter en CEO over deze doorbraak:

“I am blessed to work with some of the greatest people in this industry. We recognize some consumers will crave thicker and fattier cuts of meat. This accomplishment represents our commitment to meeting our consumer’s unique preferences and taste buds, and we will continue to progressively diversify our offerings,”

“Additional meat designs will drive a larger impact in the mid and long term. This milestone for me marks a major leap in fulfilling our vision of leading a global food system transition toward a more sustainable, equitable and secure world.”

Kweeksteaks in alle soorten en maten

De realisering van deze mijlpaal maakt het voor Aleph Farms mogelijk om eindeloos variaties aan te brengen in de steaks die zij maken. Professor Shulamit Levenberg, medeoprichter en Chief Scientific Advisor (CSA) hierover:

“With the realization of this milestone, we have broken the barriers to introducing new levels of variety into the cultivated meat cuts we can now produce. As we look into the future of 3D bioprinting, the opportunities are endless,” 

Een mijlpaal die ervoor zorgt dat Aleph Farms naast het grote doel om kweekvlees te maken voor de hele wereldgemeenschap, ook nog eens beter kan voldoen aan de specifieke wensen van iedereen binnen deze wereldgemeenschap.

Aleph Farms mikt op een marktintroductie eind 2022 waarbij de eerste lancering moet plaatsvinden in Japan en Singapore. Opvallend, aangezien er in Japan tot op heden nog geen goedkeuring is gegeven om kweekvlees op de markt te brengen. Goedkeuring die in Singapore wel al gegeven is.

Aandelen Aleph Farms

Heb jij tot slot interesse in aandelen Aleph Farms of denk je er aan om breder te investeren in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

2 comments

Geef een reactie