Spaanse overheid steekt miljoenen in Spaans kweekvleesproject BioTechFoods

Geplaatst door

De Spaanse overheid trekt €5.2 miljoen uit voor een Spaanse kweekvleesproject van BioTechFoods. Het primaire doel van het project is uitzoeken wat de gezondheidsvoordelen van kweekvlees zijn.

Het land wil hiermee de gezondheidsproblemen die toegeschreven worden aan het eten van ‘regulier’ rood vlees aanpakken. Darmkanker en ziektes gerelateerd aan te hoge cholesterolwaardes komen in Spanje relatief veel voor. Typische gezondheidsproblemen die men toeschrijft aan het eten van veel rood vlees.

BioTechFoods richt zich net als vele andere kweekvleesbedrijven op het kweken van vlees uit de cellen van dieren. Met het eigen merk Ethicameat heeft het bedrijf als doel modern vlees te maken ter bescherming van het dierenwelzijn en het milieu.

In dit project ligt de nadruk dus juist op de gezondheidsaspecten van gekweekt vlees. In het experiment worden gezonde vetten en andere functionele ingrediënten aan het kweekvlees toegevoegd om (rood) vlees gezonder te maken.

Het project past perfect in de missie van BioTechFoods getuige ook de slogan van het merk: ‘Good for you, better for all’. Em zowel BioTechFoods als de Spaanse overheid zijn zich terdege bewust van het feit dat mensen nu eenmaal vlees zullen blijven eten.

Aanbevolen blog bij dit onderwerp lezen? Bekijk dan: Waarom kweekvlees? Omdat oude bokken stijve horens hebben

One comment

Geef een reactie