Zwitserse kweekvlees-startup MIRAI Foods haalt $2,4 miljoen aan startkapitaal op

Geplaatst door

De Zwitserse kweekvlees-startup MIRAI Foods heeft in een eerste ophaalronde $2,4 miljoen weten op te halen. De startup wordt gesteund door voedselbedrijf Paulig Group en door investeerder in technologiebedrijven Team Europe.

Mede-oprichter en CEO Christoph Mayr over de investeerders:

“We are proud to have such a strong and diverse pool of investors aboard for this journey. Paulig Group, with their extensive experience in the food industry, is an ideal partner for product development and distribution. Team Europe has a super strong track record in building and supporting global players. Like us, they have a very commercially driven mindset and want to reach customers as soon as possible”

MIRAI Foods is een kweekvleesbedrijf van de tweede generatie. Het bedrijf bestaat net een jaar. Het bedrijf zit nog in de productontwikkelingsfase van hun slachtvrije vlees. Met het bedrag moet de vertaalslag van prototype naar een commercieel product gemaakt gaan worden.

De Zwitserse startup focust zich niet alleen op het veilig en snel op de markt brengen van kweekvlees. Het wil zich onderscheiden door met innovatieve technologieën vooral kweekvlees te maken dat grote gezondheidsvoordelen biedt ten opzichte van slachtvlees. Het richt zich hierbij eerst op rundvlees omdat de ecologische voetafdruk bij de productie ervan in de vorm van een hoge uitstoot van broeikasgassen het grootst is.

MIRAI Foods is tot op heden het enige kweekvleesbedrijf in Zwitserland. Het bedrijf benadrukt met klem dat zij geen gebruik maken van genetische modificatie, maar dat de cellen waarmee ze het vlees kweken op een zelfde wijze groeien als in het lichaam van een dier.

One comment

Geef een reactie