Welk kweekvleesbedrijf als eerste naar de internationale beurs?

Geplaatst door

Eat Just heeft inmiddels de primeur om als eerste zijn gekweekte kipnuggets op de markt in Singapore te mogen verkopen. In november vorig jaar kondigde het Israëlische 3D-bioprintbedrijf van kweekvlees Meat-Tech 3D al voorzichtig aan dat het de intentie had haar aandelen te gaan verkopen op de beurs om geld op te halen om door te ontwikkelen.

Het bedrijf heeft inmiddels zelfs een aanvraag ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) om een beursintroductie mogelijk te maken op de Nasdaq beurs.

Dit bericht kwam in de periode dat het bedrijf wereldkundig had gemaakt dat met behulp van zowel institutionele als private investeerders $7 miljoen was opgehaald. De investeringsronde waarbij dit bedrag is opgehaald is geleid door Psagot Provident and Pension Funds. Overige bijdragen zijn geleverd door More Investment House en niet nader bekendgemaakte private investeerders.

Met het opgehaalde bedrag kan Meat-Tech 3D de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling verder uitbreiden. Ook heeft het een deel gebruikt om het Belgische Peace of Meat over te nemen. Een bedrijf dat zich specialiseert in het kweken van dierlijke vetten. Hiermee hoopt de Israëlische startup kennis over te nemen om hybride alternatieve eiwitproducten te produceren.

De beoogde beursintroductie zou van Meat-Tech 3D het eerste kweekvleesbedrijf maken dat op de internationale beurs aandelen aanbiedt.

Eat Just heeft bij monde van medeoprichter en CEO Josh Tetrick aangegeven dat van de lancering van een IPO (Initial Public Offering) of primaire beursgang met de Amerikaanse plantaardige voedselproducent die zich ook op kweekvlees richt nog geen sprake is.

Tetrick heeft eerder dit jaar aangegeven dat een beursgang het doel is, maar niet voordat het bedrijf operationeel winstgevend is. Eat Just mikt hierbij op het einde van 2021.

Maar ondanks dat Meat-Tech 3D een aanvraag heeft ingediend bij de SEC, is investeren in het Israëlische bedrijf hoogstens via de OTC-handel mogelijk. Van een officiële internationale beursgang van een van de (Israëlische) kweekvleesbedrijven is dus nog geen sprake.

De overige kweekvleesbedrijven hebben zich nog niet uitgelaten over een mogelijke beursgang. Op onze pagina beleggen in kweekvlees, die onlangs is bijgewerkt, vind je de kweekvleesbedrijven die wat ons betreft de grootste groeipotentie hebben, mochten ze besluiten om een beursgang te maken.

En daarvan houden wij je graag op de hoogte.

Geef een reactie