Samenwerking Aleph Farms en Mitsubishi om kweekvlees naar Japan te brengen

Geplaatst door

Aleph Farms en de Mitsubishi Corporation’s Food Industry Group hebben een formeel herenakkoord getekend om kweekvlees op de Japanse markt te brengen.

Het Israëlische kweekvleesbedrijf kan volgens de afspraak rekenen op de expertise in biotechnologische processen en de productie van merkvoeding van de Mitsubishi Corporation. Ook kunnen de Israëliërs gebruikmaken van de lokale distributiekanalen in Japan van de wereldwijd opererende onderneming. Andersom stelt Aleph Farms hun bewezen schaalbare productiefaciliteit ter beschikking om hele steaks te kweken voor in de Japanse keuken.

De overeenkomst past precies in de plannen van de Japanse overheid om de uitstoot van broeikasgassen netto naar nul te brengen in 2050. De partijen hebben de belofte gedaan om de uitstoot binnen de vleesindustrie in 2025 drastisch te verminderen. In 2030 moet de uitstoot van broeikasgassen binnen de Japanse vleesindustrie netto zelfs zijn teruggebracht tot nul.

De Mitsubishi Corporation, een wereldwijd in elke industrie opererend conglomeraat, neemt met Aleph Farms het voortouw in het gevecht tegen de klimaatverandering in Japan door de uitstoot van broeikasgassen bij de productie van vlees terug te brengen in een tijd waarin de vraag naar vlees juist toeneemt. De Food Industry Group van Mitsubishi is actief in elke schakel van de voedselvoorzieningsketen, van de productie en aankoop van grondstoffen tot de productie van eindproducten. Samen moeten zij een stabiel distributienetwerk van voeding van hoge kwaliteit gaan neerzetten in het land van de rijzende zon.

Zowel Aleph Farms als de Mitsubishi Corporation zijn lid van de “Cellular Agriculture Study Group”, een consortium dat beleidsvoorstellen implementeert onder de Japanese Center for Rule-Making Strategy. Het consortium brengt een team van experts samen dat zich onder andere buigt over de opzet van een voedselsysteem waarbij cellulair landbouwvoedsel een dominante positie zal gaan innemen in het land.

Aleph Farms denkt in 2022 de eerste kweeksteaks te lanceren nadat ze eind 2020 al een prototype hebben onthuld van hun eerste dunne 3D-steak van gekweekt rundervlees.

2 comments

Geef een reactie