Peace of Meat overgenomen door Israëlisch 3D-bioprintbedrijf Meat-Tech

Geplaatst door

De Belgische kweekvlees startup Peace of Meat is overgenomen door het Israëlische Meat-Tech 3D. De Israëlische pionier op het gebied van bioprinting van gekweekte rundersteaks heeft een bedrag van 15 miljoen euro over voor het Belgische Peace of Meat dat als eerste gekweekte foie gras op de markt wilde brengen.

Meat-Tech 3D denkt met de overname gebruik te kunnen maken van de kennis en kunde van Peace of Meat om door middel van biologische processen vetcellen op te kweken. Het Belgische kweekvleesbedrijf, opgericht in 2019 heeft een unieke methode ontwikkeld om op diervriendelijke wijze dierlijk vet te kweken met behulp van de stamcellen van dieren.

Het Israëlische bedrijf in bioprinting heeft zelf een manier ontwikkeld om kweeksteaks in 3D te printen vanuit de cellen van runderen. Anders dan bijvoorbeeld Nederlands kweekvleesbedrijf Mosa Meat, gebruikt Meat-Tech 3D voor deze stamcellen nog wel monsters uit de navelstrengen van kalfjes. Door het in huis halen van de unieke methode waarvan Peace of Meat zich bedient, hoopt Meat-Tech 3D met de toevoeging van deze techniek de ideale gekweekte rundersteak te kunnen maken, waarbij de vetten verrijkt met proteïnen de vleestextuur en de smaak optimaliseren.

Met de overname is een bedrag van in totaal ongeveer €15 miljoen gemoeid. De helft van het bedrag zal meteen worden betaald, terwijl een deel in de vorm van eigen aandelen wordt overgedragen aan Peace of Meat.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, verwacht het Israëlische kweekvleesbedrijf nu in 2022 met de eerste kweekvleesproducten op de markt te komen.

One comment

Geef een reactie