MeaTech neemt Peace of Meat over

Geplaatst door

Het Israëlische kweekvleesbedrijf MeaTech neemt Peace of Meat over. De pionier op het gebied van bioprinting van gekweekte rundersteaks heeft een bedrag van 15 miljoen euro over voor het Belgische Peace of Meat. Het bedrijf dat als eerste ooit gekweekte foie gras op de markt wilde brengen.

MeaTech denkt met de overname gebruik te kunnen maken van de kennis en kunde van Peace of Meat. De kennis om door middel van biologische processen vetcellen op te kweken. Het Belgische kweekvleesbedrijf, opgericht in 2019 heeft een unieke methode ontwikkeld om op diervriendelijke wijze dierlijk vet te kweken met behulp van de stamcellen van dieren.

Het Israëlische kweekvleesbedrijf in bioprinting heeft zelf een manier ontwikkeld om kweeksteaks in 3D te printen vanuit de cellen van runderen. Anders dan bijvoorbeeld Nederlands kweekvleesbedrijf Mosa Meat, gebruikt Meat-Tech 3D voor deze stamcellen nog wel monsters uit de navelstrengen van kalfjes. Met de unieke methode van Peace of Meat, hoopt MeaTech de ideale gekweekte rundersteak te kunnen maken. Een kweeksteak waarbij de smaak en textuur worden geoptimaliseerd door de dierlijke vetten aan het kweekvlees toe te voegen.

MeaTech neemt Peace of Meat over voor een bedrag van in totaal ongeveer €15 miljoen. De helft van het bedrag zal meteen worden betaald. Het overige deel wordt in de vorm van eigen aandelen overgedragen aan Peace of Meat.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, verwacht het Israëlische kweekvleesbedrijf nu in 2022 met de eerste kweekvleesproducten op de markt te komen.

MeaTech steaks van kweekvlees

MeaTech aandelen

Heb jij tot slot interesse in MeaTech aandelen off denk je er wellicht aan om breder te investeren in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

3 comments

Geef een reactie