Eerste kweekvleesrestaurant in Singapore

Geplaatst door

Het eerste kweekvleesrestaurant in Singapore is nu open. Al eerder werd bekend dat Singapore als eerste land ter wereld kweekvlees heeft toegelaten tot de consumentenmarkt. Singapore lijkt hiermee de grote wegvoorbereider te worden voor de wereldwijde introductie van kweekvlees.

In het Singaporese kweekvleesrestaurant serveert men De GOOD Chicken nuggets van het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Eat Just deze week voor het eerst.

De kipnuggets van gekweekt vlees worden slechts gemaakt uit de cellen van een veer. De cellen kweekt men door middel van vermenigvuldiging in een (diervriendelijk) groeimedium op tot vlees. Het gehele proces om een kipnugget van gekweekt kippenvlees te maken neemt ongeveer 14 dagen in beslag.

Het kweekvleesrestaurant met de naam 1880 dat de kweekkip serveert staat bekend om zijn innovatieve menu’s en sociaal bewuste en bewogen klandizie. De kip dient men op als een proeverij in drie varianten en kost gezamenlijk ongeveer $23,- , aldus CEO Josh Tetrick tegen CNBC.

Kijk voor een videoregistratie van het grote moment verder via deze link van NU.nl: https://www.nu.nl/285106/video/restaurant-in-singapore-serveert-als-eerste-ter-wereld-kweekvlees.html

Zie jij kweekvlees eten ook wel zitten? Wil je op de hoogte blijven waar in Nederland de eerste restaurants met kweekvlees komen te zitten? Schrijf je dan hier in. Dan houden wij je op de hoogte!

Titelfoto GOOD cultured chicken met dank aan: Eat Just and 1880

4 comments

Geef een reactie