Kweekvlees geserveerd in restaurant in Singapore

Geplaatst door

Al eerder werd bekend dat Singapore als eerste land ter wereld kweekvlees heeft toegelaten tot de consumentenmarkt. Nu worden de eerste kipnuggets van kweekkip daar ook daadwerkelijk geserveerd.

De GOOD Chicken nuggets geproduceerd door het Amerikaanse kweekvleesbedrijf Eat Just worden sinds deze week voor het eerst uitgeserveerd in een Singaporees restaurant.

De kipnuggets van gekweekt vlees worden slechts gemaakt uit de cellen van een veer. De cellen worden door middel van vermenigvuldiging in een (diervriendelijk) groeimedium opgekweekt tot vlees. Het gehele proces om een kipnugget van gekweekt kippenvlees te maken neemt ongeveer 14 dagen in beslag.

Het restaurant met de naam 1880 dat de kweekkip serveert staat bekend om zijn innovatieve menu’s en sociaal bewuste en bewogen klandizie. De kip wordt geserveerd als een proeverij in drie varianten en kost gezamenlijk ongeveer $23,- , aldus CEO Josh Tetrick tegen CNBC.

Kijk voor een videoregistratie van het grote moment verder via deze link van NU.nl: https://www.nu.nl/285106/video/restaurant-in-singapore-serveert-als-eerste-ter-wereld-kweekvlees.html

Titelfoto GOOD cultured chicken met dank aan: Eat Just and 1880

3 comments

Geef een reactie