Aleph Farms toont eerste kweeksteak

Geplaatst door

Aleph Farms toont eerste kweeksteak. Het Israëlische kweekvleesbedrijf onthulde eind november het eerste prototype van hun commerciële rundersteak van kweekvlees. Aleph Farms maakt de kweeksteaks in een zelfbeheerde productiefaciliteit. Het Israëlische kweekvleesbedrijf geeft aan dat de eigen fabriek hiermee ook klaar is om rundersteaks te kweken in eigen BioFarms.

Naast de opzienbarende onthulling is ook opvallend dat Aleph Farms bericht dat de steaks van kweekvlees al tegen dezelde kostprijs gemaakt kunnen worden als rundersteaks zoals we die nu kennen. Aleph Farms benadrukt dat men de steaks maakt van cellen van koeien met een goed leven. Er wordt geen gebruik gemaakt van genetische modificatie. Medeoprichter en CEO Didier Toubia zegt hierover het volgende:

“One of the big challenges of cultivated meat is the ability to produce large quantities efficiently at a cost that can compete with conventional meat industry pricing, without compromising on quality. We have developed five technological building blocks unique to Aleph Farms that are put into a large-scale production process, all patented by the company.”

Sinds de eerste onthulling van hun eerste proof of concept in 2018 heeft Aleph Farms de steaks niet alleen groter weten te maken, maar heeft het de slachtvrije steaks ook economisch rendabel weten te maken. Met de ontwikkeling van controleerde en geautomatiseerde bioprocessen denkt het bedrijf ook productie op grotere schaal te kunnen realiseren.

Hiermee komt Aleph Farms een behoorlijke stap dichter bij het grote doel om kweekvlees te maken voor de hele wereldgemeenschap. De volgende stap is om de overgang te maken naar een zelf beheerde testfabriek in de vorm van een BioFarm. Vervolgens mikken de Israëliërs op een productlancering voor de commerciële markt in 2022.

Beleggen in kweekvlees

Heb jij interesse in een kweekvleesbedrijf als Aleph Farms. Denk je eraan om te gaan beleggen in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO waar je nu al kunt beleggen in kweekvleesbedrijven.