SuperMeat opent eerste kiprestaurant van kweekvlees

Geplaatst door

Het Isräelische kweekvleesbedrijf SuperMeat heeft als eerste ter wereld een restaurant geopend waar gekweekt kippenvlees gegeten kan worden.

“The Chicken” is een conceptrestaurant dat grenst aan de testfabriek van SuperMeat om de eerste kweekvleesproducten van kippenvlees te kunnen testen. Gasten kunnen zich aanmelden voor een tafel om gekweekte kip in verschillende gerechten te proberen. Hierbij krijgen ze ook gelijk een kijkje in de keuken van het productieproces.

The Chicken conceptrestaurant van SuperMeat

De Israëlische kweekvlees startup maakt echt kippenvlees van de stamcellen van een kip, zonder dat hiervoor kippen geslacht hoeven te worden. Uit de feedback van meerdere testpanels blijkt volgens de CEO van SuperMeat Ido Savir dat de gekweekte kip niet te onderscheiden is qua smaak en structuur van conventioneel geproduceerde kip:

“The burger has a juicy chicken flavor, crispy on the outside and tender on the inside. Feedback from multiple tasting panels was consistent that it was indistinguishable from conventionally manufactured chicken, and simply a great-tasting chicken burger.” 

De gasten van het kweekvleesrestaurant hoeven niks af te rekenen voor de kweekkipgerechten. SuperMeat gebruikt slechts de feedback van de klanten om de perfecte kweekvleesproducten te maken voor de toekomstige marktintroductie.

Op dit moment kan de testfabriek van SuperMeat een paar honderd kilo gekweekte kip per week verwerken. Het bedrijf heeft er enkele jaren over gedaan om een schaalbaar productieproces te ontwikkelen.

De eerste kweekvleesproducten van SuperMeat moeten over één tot twee jaar kleinschalig in restaurants verkrijgbaar zijn. Over vijf jaar moet de kweekkip grootschalig verkocht gaan worden. Kort daarop moet de kostprijs van de gekweekte kip gelijk zijn aan de kostprijs van conventioneel geproduceerde kip.

2 comments

Geef een reactie