Aleph Farms lanceert kweekvlees in space

Geplaatst door

Met het ambitieuze ruimteprogramma Aleph Zero wil kweekvleesbedrijf Aleph Farms bewijzen dat het mogelijk is om werkelijk overal smakelijk kweekvlees te maken, ongeacht het klimaat of het gebrek aan natuurlijke hulpmiddelen.

Het is niet de eerste keer dat Aleph Farms de ruimte betreedt voor zo’n prestigieuze onderneming. Vorig jaar heeft het kweekvleesbedrijf nog succesvol gecultiveerd vlees in de ruimte geproduceerd met een 3D-bioprinter.

De tot de verbeelding sprekende projecten van de Israëlische kweekvlees-startup drukken daarmee gelijk de ambitieuze bedrijfsmissie perfect uit. Het bedrijf heeft de nobele missie om iedereen, overal en onvoorwaardelijk te kunnen voeden met kweekvlees van hoge kwaliteit, zelfs op Mars.

In een gecontroleerde en steriele omgeving die vrij is van antibiotica en andere verontreinigingen wordt spierweefsel, geënt op de natuurlijke wijze, opgebouwd tot vlees uit niet genetisch gemodificeerde cellen afkomstig van in goede gezondheid verkerende dieren.

Kweekvleesbedrijf Aleph Farms richt zich met name op het kweken van de perfecte biefstuk, ofwel de kweeksteak.

Aankondiging project Aleph Zero

Geef een reactie