Steun EU voor Meat4All project voor komst kweekvlees

Geplaatst door

Het project Meat4All geleid door het Spaanse biotechbedrijf BioTechFoods heeft 2,7 miljoen euro gekregen via het Horizon 2020 programma, een initiatief van de Europese Commissie om wetenschap en innovatie in Europa te stimuleren.

Het primaire doel van het Meat4All project is om kweekvlees met cellen van pluimvee, verder te industrialiseren en commercialiseren om een duurzaam alternatief te vormen voor ‘regulier’ vlees. Verdere marktacceptatie, de verbetering van de productietechnologie en meer onderzoek naar de veiligheid is waar het consortium, waaraan naast BioTechFoods ook het Franse Organotechnie deel van uitmaakt, zich in eerste instantie op richt.

Uitgangspunten bij de productie van het kweekvlees zijn volgens het consortium dat de dierlijke cellen niet genetisch gemodificeerd worden en dat nooit dierlijk serum gebruikt wordt. Een grote uitdaging in de opschaling is dat het kweekvlees bij de productie van grotere hoeveelheden dezelfde voedingswaarde blijft behouden. Uitgebreide smaaktesten moeten er daarnaast voor zorgen dat het kweekvlees ook qua smaak en structuur kan concurreren met regulier vlees.

Het is een positief signaal dat de Europese Commissie zich commiteert aan een project als Meat4All dat als doel heeft om kweekvlees op de markt te brengen. Hiermee is volgens de CEO van BioTechFoods, Inigo Charola het bewijs geleverd dat ook de Europese autoriteiten inzien dat kweekvlees een belangrijke bijdrage kan leveren aan onze broodnodige duurzame voedseltransitie.

Toch heeft de Europese Unie eerder al soortgelijke initiatieven gesteund zoals het CCMeat project en een ander Spaans project Cultured Beef, die respectievelijk met 2,5 miljoen euro en 50.000 euro zijn gesubsidieerd om onderzoek te doen naar nieuwe duurzame alternatieven om de voedseltransitie naar andere eiwitbronnen dan vlees mogelijk te maken.

BioTechFoods aandelen

Heb jij tot slot interesse in BioTechFoods aandelen of denk je er aan om breder te investeren in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO.

beleggen in kweekvlees

One comment

Geef een reactie