Meatable mikt op marktintroductie in 2023

Geplaatst door

Het Nederlandse kweekvleesbedrijf Meatable uit Delft mikt op een marktintroductie van gekweekt varkensvlees in 2023. Naast Mosa Meat heeft Nederland dus nog één grote speler op de markt voor kweekvlees. Een wereldmarkt die al kneiterhard groeit, terwijl er nog geen kweekvlees verkocht mag worden.

Dit geeft Daan Luining, één van de twee oprichters van Meatable, onlangs aan in een interview op NU.nl. De startup wil kweekvlees tegen 2023 op kleine schaal introduceren. De volgende stap is om het in 2025 op grote schaal aan te kunnen bieden in winkels.

Meatable is degene die als eerste een oplossing had tegen het grootst klevende bezwaar, het gebruik van koeienfoetusserums. Ze creëerden een nieuw procedé voor de ontwikkeling van kweekvlees, waarbij in plaats van serum van een kalverfoetus voor iedere partij, slechts één enkele cel nodig is. Een techniek waarop Meatable ook het patent heeft. De stamcellen die nodig zijn om kweekvlees te maken haalt Meatable uit de navelstreng van de koe. Navelstrengen die over zijn na de geboorte van kalfjes. Zo hoeft er ook geen koe voor gedood te worden.

Het eerste prototype van een gekweekte varkensmedaillon wordt al volgens dit procedé gemaakt. Met het paradepaardje van Meatable maken we naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar kennis.

Heb je eventueel interesse in de marktintroductie van Meatable of in aandelen Meatable? Of denk je er aan om te investeren in kweekvleesbedrijven als Mosa Meat of Meatable? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO waar je nu al kunt beleggen in kweekvleesbedrijven.

One comment

Geef een reactie