Jitse Groen en Nutreco investeren in Mosa Meat

Geplaatst door

Takeaway oprichter Jitse Groen en Nutreco investeren in Mosa Meat. De investering volgt op een investering van €5 miljoen door de nieuwe samenwerkingspartner de Bell Food Group eerder dit jaar. In de investeringsronde heeft Mosa Meat maar liefst $85 miljoen weten op te halen.

Mosa Meat kan zo weer een volgende stap zetten in de ontwikkeling van kweekvlees. Het kweekvleesbedrijf hoopt in 2023 kweekvleesburgers te gaan verkopen. Hiervoor is nog wel wettelijke toestemming en voldoende schaalvergroting nodig.

Met behulp van de Nederlandse en overige Europese investeerders kan Mosa Meat verder bouwen aan een testproductiefaciliteit en het team uitbreiden. Verder kan meer geld geïnvesteerd worden in benodigde hardware en in (nu nog) dure grondstoffen waarmee het kweekvlees wordt gemaakt.

Onduidelijk is hoeveel aandelen Mosa Meat Jitse Groen met zijn investering verkrijgt. Het leeuwendeel van de $85 miljoen die is opgehaald in de investeringsronde is afkomstig van Blue Horizon. Een Europees fonds dat investeert in veelbelovende spelers die de voedselindustrie revolutionair kunnen veranderen.

Naast deze investeerders steekt biotechgigant Merck geld in Mosa Meat. En ook Chris Sacca investeert opnieuw in Mosa Meat met zijn Lowercarbon Capital. Sacca verwerft eveneens een onbekende hoeveelheid Mosa Meat aandelen voor zijn investering die verder bijdraagt aan de groei van Mosa Meat.

Denk je er ook aan om te investeren in kweekvlees? Wij houden je hier graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO waar je nu al kunt beleggen in kweekvleesbedrijven.

Aanbevolen blog bij dit nieuws lezen? Bekijk dan: Beleggen in duurzame burgers van kweekvlees.

2 comments

Geef een reactie