Kweekvlees-startup Mosa Meat slaat grote slag met nieuwe investeringen

Geplaatst door

Na de investering van vijf miljoen euro door de nieuwe samenwerkingspartner de Bell Food Group eerder dit jaar, heeft Mosa Meat maar liefst 55 miljoen dollar weten op te halen in een nieuwe investeringsronde.

Mosa Meat kan hiermee weer een grote stap zetten in de opschaling om in 2023 een (ham)burger van kweekvlees aan de consument te kunnen presenteren en om te kunnen blijven wedijveren met andere kweekvlees bedrijven.

Met behulp van een groep grote, veelal Europese, investeerders kan Mosa Meat verder bouwen aan hun testproductiefaciliteit, en kan het team dat hard werkt om gekweekt rundvlees naar de markt te brengen worden uitgebreid. Ook kan er meer geld geĆÆnvesteerd worden in benodigde hardware en in (nu nog) dure grondstoffen waarmee het kweekvlees wordt gemaakt.

In de investeerdersgroep zit onder andere de oprichter van bezorgdienst Takeway.com Jitse Groen, die hiermee een van de nieuwe aandeelhouders wordt. Het leeuwendeel van de 55 miljoen dollar die is opgehaald in de investeringsronde is afkomstig van Blue Horizon Ventures, een Europees fonds dat investeert in veelbelovende spelers die de voedselindustrie revolutionair kunnen veranderen. En naast biotechgigant Merck is verder ook Chris Sacca, investeerder in onder andere Twitter en Uber, wederom bereid geweest om met Lowercarbon Capital verder bij te dragen aan de groei van Mosa Meat.

2 comments

Geef een reactie