3D-steak printers moeten koeien vervangen

Geplaatst door

De 3D-steak printers moeten in de toekomst onze koeien gaan vervangen.

Na de Israëlische startup MeaTech hoopt een nieuw Israëlisch bedrijf de vleessector de loef at te steken met een 3D-geprinte steak. Redefine Meat is naar eigen zeggen hard op weg om nog dit jaar 3D-steaks aan exclusieve restaurants in Israël, Zwitserland en Duitsland te kunnen leveren.

Foto: Reuters Redefine Meat’s 3D-printed vegan steak.

Het bedrijf wil niet alle ingrediënten van de artificiële steaks prijsgeven, maar benadrukt wel dat ze 100% plantaardig en veganistisch zijn. De geprinte steaks bestaan onder andere uit soja- en erwtenproteïnen, zonnebloemolie en kokosvet. Ingrediënten die uiteindelijk de belangrijkste bouwstenen van regulier vlees (spieren, bloed en vet) moeten simuleren, om de meest natuurgetrouwe steak te kunnen printen. Een steak die qua smaak en structuur niet onder doet voor een echte steak.

3D-geprinte steak van Redefine Meat

Het grote doel van Ben-Shitrit, CEO van Redefine Meat, is om met iedere printer dagelijks 250 kilo vlees te kunnen printen. Dit is ongeveer hetzelfde als de gemiddelde slachtkoe aan vlees oplevert. Op dit moment produceren de machines nog net iets minder dan 6 kilo vlees per uur. Wel zou dit met de nieuwe generatie printers opgevoerd kunnen worden tot bijna 20 kilogram vlees per uur.

De 3D-steak printers moeten uiteindelijk verkocht gaan worden aan vleesdistributeurs wereldwijd om onderdeel te worden van de leveringsketen van vlees. Om een significante speler binnen de vleessector te worden zijn er dan wel flink wat printers nodig. Ter vergelijking: In Nederland alleen al worden ongeveer 250 koeien per uur geslacht die samen ongeveer 62.000 kilo aan vlees opleveren.

Heb jij interesse in kweekvleesbedrijven als MeaTech? Of denk je eraan om te gaan beleggen in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven.

Meer weten over investeren in kweekvlees? Bekijk dan onze pagina over beleggen in kweekvlees.

Geef een reactie