Kweekvlees en onze voedseltransitie; experts aan het woord

Geplaatst door

Tijdens het webinar Transforming our food system with cultured meat: developments & perspectives zullen op 19 augustus drie experts aan het woord komen over de rol van kweekvlees in het bestaande voedselsysteem en hoe kweekvlees past in de zogenoemde Europese farm-to-fork strategie voor een duurzamere voedselketen.

Mark Post van Mosa Meat, Hélène Miller van Aleph Farms en David Brandes van Peace of Meat zullen hier spreken over de grootste hobbels op de weg die moet lijden naar een substantiële bijdrage van kweekvlees in de noodzakelijke duurzame voedseltransitie: de opschaling, wetgeving en consumentenacceptatie rond kweekvlees.

Moderator in het gesprek is kweekvleesexpert bij ProVeg, Nathalie Rolland, die zelf onderzoek doet naar de consumentenacceptatie van kweekvlees onder Franse en Duitse consumenten.

Wat voor rol kan de coronacrisis spelen bij de consumentenacceptatie? Hoe kan kweekvlees ingezet worden door de verschillende bedrijven en wat betekent de Novel Foods Verordening voor de toelating van kweekvlees? Op deze, en op een veelvoud aan andere vragen, krijg je antwoord in deze webinar op het initiatief van ProVeg die zal beginnen om 17.00 uur. Schrijf je hier in.

Geef een reactie