New Age Meats haalt €2 miljoen op voor doorontwikkeling gekweekt varkensvlees

Geplaatst door

New Age Meats, een kweekvlees bedrijf uit Californië, heeft aangekondigd dat €2 miljoen is opgehaald in een investeringsronde geleid door durfkapitalist TechU Ventures. Verschillende geldschieters investeren in kweekvlees van New Age Meats. Het bedrijf richt zich op de doorontwikkeling van gekweekt varkensvlees.

De investering in het kweekvleesbedrijf zal voornamelijk worden gebruikt om de onderzoeksafdeling uit te breiden en verder te automatiseren om de kostprijs van hun eerste product, een worstje van gekweekt varkensvlees, te verlagen.

Uit de woorden van oprichter Brian Spears valt op te maken dat verder onderzoek, mogelijk gemaakt door deze investeringsronde, zich vooral zal richten op de voedselwetenschap. Om te slagen in de missie om op grotere schaal kweekvlees te maken, zal het kweekvlees van New Age Meats, naast schoon en diervriendelijk, net zo goed buitengewoon smaakvol moeten zijn. Hiervoor is nodig dat men precies begrijpt welke textuur, smaak, geur en kleur de ultieme ervaring van lekker vlees eten meebrengt.

De volgende stap in de ontwikkeling waarnaar alvast vooruit gekeken wordt, is de verdere opschaling door middel van het bouwen van een eerste productiefaciliteit om de eerste gekweekte varkensworstjes op de markt te brengen.

Denk je er zelf aan om te investeren in kweekvleesWij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Liever gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO waar je nu al kunt beleggen in kweekvleesbedrijven.

Geef een reactie