Kweekvlees bestellen en met drones bezorgd?

Geplaatst door

Kweekvlees bestellen dat ingevlogen wordt met drones. Het klinkt erg ver weg. Toch is het dichterbij dan je denkt…

Uber Eats, de maaltijden bezorgdienst van Uber wil namelijk maaltijden gaan bezorgen met drones. Uber heeft de drone tijdens de Forbes Under 30-conferentie in oktober 2019 in Detroit onthuld. Het bedrijf is nu volop aan het testen en hoopt zo snel mogelijk de markt op te kunnen in de VS. Het doel van Uber is om al in 2021 met deze drones maaltijden te gaan bezorgen.

Kweekvlees thuisbezorgd met drones komt dichterbij

En om het verhaal dus nog futuristischer (maar niet per se onrealistischer) te maken, is het niet ondenkbaar dat Uber Eats binnen afzienbare tijd zelfs maaltijden met kweekvlees bezorgen kan met deze drones. Er komen wereldwijd steeds meer berichten naar buiten over kweekvlees bedrijven die niet alleen kweekvlees kunnen maken, maar het ook echt al op de markt kunnen gaan brengen.

Mosa Meat heeft onlangs een kapitaalinjectie gehad om een fabriek op te zetten voor de productie van kweekvlees. In Amerika zijn bedrijven als Memphis Meats en JUST daar al langer mee bezig. En uit Israël kwam laatst nog een nieuwsbericht over een bedrijf dat binnen een jaar geprinte biefstuk op de markt kan brengen.

Duurzaam eten bestellen waar je korter op wacht

De maatschappelijke impact van beide ontwikkelingen wordt naar verwachting groot. Kweekvlees is een milieuvriendelijker alternatief voor regulier vlees. Ditzelfde geldt voor de bezorgdrones ten opzichte van de (meeste) huidige bezorgmethoden van maaltijden. Beide oplossingen zijn op termijn veel efficiënter waardoor ze op termijn ook veel goedkoper worden.

Wat staat kweekvlees bezorgen met drones nog in de weg

De ontwikkelingen bij de introductie van kweekvlees en die van de Uber Eats-bezorgdienst met drones op de commerciële markt vertonen dus duidelijke parallellen. Prototypes zijn getoond, testfases zijn succesvol doorlopen, het disruptiepotentieel is duidelijk aanwezig en de maatschappelijke impact kan groot worden.

En wat zowel bij de introductie van kweekvlees als bij de bezorgdrones van Uber Eats juist nog in de weg staat, is de regelgeving.

In Amerika zijn door de luchtvaartautoriteit tot op heden slechts twee vergunningen toegekend om commerciële vluchten met drones uit te mogen voeren, namelijk aan UPS en Wings. Voor kweekvlees geldt dat nog nergens goedkeuring door voedsel- en warenautoriteiten om de markt te mogen betreden is gegeven.

Wachten op groen licht (aan het einde van de tunnel)

Het is nu dus vooral wachten op de goedkeuring van de nodige autoriteiten. Tot die tijd zal ook de drone die je kweekvlees bestelling bezorgen komt, zij het slechts eenmalig, op het groene licht moeten wachten…

Waar kan ik kweekvlees bestellen

Wil jij graag op de hoogte blijven over waar je in de nabije toekomst voor het eerst kweekvlees bestellen kunt? Schrijf je dan alvast hier in om de hoogte te blijven van waar je kweekvlees kunt bestellen in de buurt.

One comment

Geef een reactie