Nieuwe kapitaalinjectie Mosa Meat om kweekvlees eerder naar de markt te brengen

Geplaatst door

Mosa Meat heeft weer een nieuwe kapitaalinjectie ontvangen. Bell Food Group investeert nog eens 5 miljoen euro in Mosa Meat. De investering draagt bij aan de bouw van een nieuwe productiefaciliteit die verdere opschaling mogelijk moet maken om kweekvlees in 2022 op de markt te krijgen.

Eerste speler op de markt voor kweekvlees

Mosa Meat wil hiermee de eerste speler op de markt voor kweekvlees zijn die de Europese markt betreedt met gecultiveerd vlees. De Bell Food Group ziet grote mogelijkheden in kweekvlees. Het investeren in Mosa Meat past dan ook geheel in de strategie van het bedrijf om een leidende rol te vervullen in de markt van vleesvervangers.

Het is niet de eerste kapitaalinjectie in Mosa Meat van de Bell Food Group. In 2018 heeft zij voor €2 miljoen in aandelen Mosa Meat gekocht waarmee grote stappen zijn gemaakt in het wetenschappelijk onderzoek door Mosa Meat bij de productie van kweekvlees.

Mosa Meat aandelen

Heb jij interesse in Mosa Meat aandelen of denk je eraan om te gaan beleggen in kweekvlees? Wij houden je graag op de hoogte van de beursintroducties van kweekvleesbedrijven. Gelijk beleggen in kweekvlees? Schrijf je dan geheel vrijblijvend in via onze favoriete online broker DEGIRO waar je inmiddels kunt beleggen in kweekvleesbedrijven.

One comment

Geef een reactie