Nieuwe kapitaalinjectie Mosa Meat om kweekvlees eerder naar de markt te brengen

Geplaatst door

Bell Food Group investeert nog eens 5 miljoen euro in Mosa Meat. De investering draagt bij aan de bouw van een nieuwe productiefaciliteit die verdere opschaling mogelijk moet maken om kweekvlees in 2022 op de markt te krijgen.

Mosa Meat wil de eerste speler op de markt voor kweekvlees zijn

Mosa Meat wil hiermee de eerste speler op de markt voor kweekvlees zijn die de Europese markt betreedt met gecultiveerd vlees. De Bell Food Group ziet grote mogelijkheden in kweekvlees en deze stap past geheel in de strategie van het bedrijf om een leidende rol te vervullen in de markt van vleesvervangers.

Het is niet de eerste keer dat de Bell Food Group investeert in Mosa Meat. In 2018 heeft zij 2 miljoen euro geĆÆnvesteerd waarmee grote stappen zijn gemaakt in het wetenschappelijk onderzoek door Mosa Meat bij de productie van kweekvlees.

Geef een reactie